Kétszer mérkőzött meg Hubert Hurkacz és Alexei Popyrin az Indian Wells-i Mastersen és a harmadik találkozásukra szintén amerikai kemény borításon kerül sor, de ezúttal az ohiói 1000-es kategóriájú tornán.

Hubert Hurkacz 031
Hubert Hurkaczot az előző fordulóban még brékelni sem tudta a világranglista negyedik játékosa, Stefanos Tsitsipas (Fotó: Yu Chun Christopher Wong/Shutterstock.com)

Egyre jobban kezd visszaszokni a huszonhat éves lengyel teniszező (ATP 20.) ahhoz a típusú játékfelülethez, amelyen 2021-ben Miamiban Masters-bajnok lett. A Wimbledon-nyolcaddöntője után, Washingtonban váltott, de ott első meccse után búcsúznia kellett. Következett Toronto, ahol két győzelmet szerzett mielőtt a világelső Carlos Alcaraz búcsúztatta. Cincinnatiban tovább fejlődött és már három győzelemnél tart. Első meccsén több mint három óra játékidő után, a döntő szett tie-breakjében gyűrte le Thanasi Kokkinakist, a folytatásban ugyancsak három felvonásban búcsúztatta a tavalyi bajnok Borna Coricot, az utolsó tizenhat között pedig két sima felvonásban borította a papírformát Stefanos Tsitsipas ellen.

Popyrin szerencsés vesztesként próbál a negyeddöntőbe jutni

A selejtezők utolsó körében Max Purcelltől vereséget szenvedő huszonnégy éves Popyrin (ATP 58.) a gyors Wimbledon-búcsúja után az Umag-i salakra váltott és megszerezte első idei tornagyőzelmét. Választása nem mondható meglepőnek, mert idei salakos mérlege jobb a kemény borításon jegyzetténél (2017-ben Junior Roland Garros-bajnok volt.). Cincinnatiban tért át a közelgő US Open játékfelületéhez hasonló borításra és miután szerencsés vesztesként felkerült a főtáblára, Daniel Almaiert három játszmában győzte le. A második fordulón játék nélkül jutott tovább, majd a nyolcaddöntőben Emil Ruusuvuorit ugyancsak három játszmában ejtette ki. Alexei kissé szokatlan módon jutott el idáig, de valószínűleg innen már nincs most tovább. Hurkacz jelen pillanatban meggyőzőbb és emellett mindkét eddigi összecsapásukat (2021, 2023) szettvesztesség nélkül nyerte.

augusztus 18., péntek

Tipp Fogadás szettre 2-0 @ 1.86

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 augusztus 18. 5:33 UTC.