Kemény borításon idén már három Challenger bajnoki címet szerző Max Purcell a selejtezőkből indulva, a nyolcaddöntőbe jutott, ahol Stanislas Wawrinkával mérkőzik meg.

Max Purcell 003
Max Purcell mindhárom idei Challenger-győzelmét Indiában szerezte Chennaiban, Bengaluruban és Puneban. (Fotó: Bryan Pollard / Shutterstock.com)

A Challenger-eseményeken gyakran részt vevő huszonöt éves ausztrál játékos (ATP 70.) hosszú vereségsorozat szakadékába süllyedt a Roland Garros után, de a tengerentúli Masterseken sikerült kimászni belőle. A francia Grand Slam után ATP-tornákon próbálkozott, de a torontói 1000-es esemény selejtezőjéig minden meccsét elbukta. Kanadában mégis feljutott a főtáblára, ahol verte Felix Auger-Aliassime-t, majd döntő játszmában kapott ki Andy Murraytől. Cincinnatiban is kvalizott, majd feljutva, Lloyd Harris után a világranglista hetedik játékosát, a tavalyi US Open-döntős Casper Ruudot búcsúztatta. Purcell az utóbbi nyolc meccséből hetet megnyert és így idei mérlege a kemény borításon 44/11.

Wawrinka csak ezen a héten váltott kemény borításra.

A svájci háromszoros Grand Slam-bajnok az Umagban zajlott salakos tornán játszott döntője után érkezett Ohióba. A horvátországi menetelése volt idei legjobb eredménye, de márciusban az Indian Wellsben zajlott, szintén kemény borítású Mastersen is nyolcaddöntős volt. Ezen a típusú játékfelületen a harmincnyolc éves Wawrinka (ATP 51.) idei mutatói messze elmaradnak ausztrál ellenfelétől, ugyanis tíz meccset nyert meg és ötöt veszített el összesen. Cincinnatiban két meccset játszott mostanáig, három szettben győzte le Brandon Nakashimát több, mint két és fél óra játékidő után, majd a top10-es Frances Tiafoet verte két játszmában. Wawrinka egyre jobb, de Purcell kemény kihívásnak bizonyulhat a két tengerentúli Mastersen mutatottak alapján.

augusztus 17., csütörtök

Tipp Szett hendikeppel Purcell, Max +1.5 @ 1.58

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 augusztus 17. 6:41 UTC.