Két hullámvölgyben lévő játékos feszül egymásnak a kínai kemény borításon, Alexander már a füves idény óta nem nyert ATP-meccset, Marcos az augusztusi Torontóban zajlott Masters óta nem győzött le ellenfelet.

Alexander Bublik 009
Alexander Bublik két ATP bajnoki címmel rendelkezik, Marcos Giron még eggyel sem. (Fotó: Rena Schild / Shutterstock.com)

Alacsonyabb színvonalú bolgár játékosokat verve, a huszonhat éves Bublik (ATP 29.) a Davis Kupában két pontot hozott a kazahsztáni válogatottnak néhány napja, ám ATP-versenynaptárba tartozó mérkőzéseit a füves idény óta sorban elveszítette. Az őszi kemény pályás idényben minden ellenfelétől kikapott, de az évi mérlege is nagyon gyenge ezen a típusú játékfelületen, ugyanis csak hat meccset nyert összesen. Fűvön eredményesebb volt és pályafutásának legértékesebb bajnoki címét szerezte meg június végén a Halle-i gyepen. Első ellenfele Csengtúban kétszer annyi meccset nyert 2023-ban kemény borításon, mint ő, mégis az oddsok esélytelenebbnek mutatják.

Giron vezet, de csak salakon verte Bublikot

Augusztus elején, a Torontó-i Masters selejtezőiből indulva a nyolcaddöntőig meg sem állt a harminc éves Marcos (ATP 64.) és menetelése során az ígéretes Holger Runét is le tudta győzni. Ez a szép eredménye sokat ígért, azonban azóta minden ellenfelétől kikapott. Giron 2-1-re vezet Bublik ellen, de győzelmeit salakon szerezte. Legutóbb májusban a genfi szemcsés borításon csaptak össze és az amerikai játékos két sima szettben bizonyult jobbnak. Csak ez a meccsük zárult két felvonás után. Bublik az egyetlen győzelmét hasonló kemény borításon, 2021-ben Cincinnatiban szerezte. Még akkor is ha Alexander magasabb színvonalat képvisel Gironnál, nem lenne nagy meglepetés ha a papírforma borulna.

Szeptember 20., Szerda

04:00 Alexander Bublik - Marcos Giron  1.60  2.10

Tipp Marcos Giron nyer legalább egy szettet 1.40

 

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Betfair fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 szeptember 19. 6:8 UTC.