A megszokottnál néhány gyengébb hónap után, Daniil Medvedev a múlt heti rotterdami győzelmével visszatért a top10-be.

Daniil Medvedev 060
Daniil Medvedev csak hat gémet veszített Felix Auger-Aliassime ellen a múlt héten Rotterdamban. (Fotó: YES Market Media/Shutterstock.com)

Az év elején elkapott egy elődöntőt Adelaideben, de a korai, harmadik körös Australian Openes búcsúja azt sejtette, hogy még nem mászott ki a hullámvölgyből. Rotterdamban azonban szépen összekapta magát és végig menetelt a versenytáblán Jannik Sinnert verve a döntőben. Győzelmével feljutva a világranglista nyolcadik helyére, Daniil Dohában folytatta sikeres meccssorozatát és Liam Broadyt két szettben, Christopher O'Connellt pedig, némi meglepetésre, háromban verte. Elődöntős kanadai ellenfele sem kezdte valami ragyogóan az idényt, legalábbis nem azon a szinten, mint azt elvárhatták tőle. Felix (ATP 9.) az Australian Openen a nyolcaddöntőben, Rotterdamban pedig a negyeddöntőben búcsúzott, a holland tornáról épp Medvedev ejtette ki két sima játszmában.

Dohában három szettes győzelemmel rajtolt Jason Kubler ellen, majd Alejandro Davidovich Fokinát verte két felvonásban. A kanadai játékosnak nem erősítheti önbizalmát az a tény, hogy minden eddigi Medvedev elleni meccsét elveszítette és az eddigi öt mérkőzésükből, csak kettőn sikerült játszmá(ka)t nyernie. Minden összecsapásuk kemény borításon zajlott és az előjelek szerint, valószínű, hogy a katari tornán folytatódik Daniil dominanciája.

február 24., péntek

Tipp Játék hendikeppel Medvedev, Daniil -2.5 @ 1.65

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 február 24. 6:10 UTC.