A selejtezőből induló Jiri Vesely sorra veri az élvonalú játékosokat Dubaiban és menetelésével hozzájárult ahhoz, hogy Daniil Medvedev legyen az első világelső a Big4 tagjainak (Federer, Nadal, Murray, Djokovic) 2004 óta tartó uralmát követően.

Az említett négy kimagasló teniszező előtt, Andy Roddick volt az éllovas közel két évtízeddel ezelőtt és csak azért, hogy még jobban érzékeljük, hogy mennyire más idők voltak azok, megemlíthetjük, hogy az amerikai US Open-győztes már 2012-ben visszavonult. Visszatérve, régóta nem láttunk kimagasló teljesítményt Jiri Veselytől, amit a ranglistás helyezése is tükröz (ATP 123.), viszont ezen a tornán emlékezetes szereplést hozott össze. Míg a selejtezőkben két háromjátszmás mérkőzést játszott, a főtáblán szettvesztesség nélkül sorra verte Marin Cilic-t, Roberto Bautista Agut-t és Novak Djokovic-t is. Bár már rég az ideje, hogy nem volt reflektorfényben, a huszonnyolc éves cseh játékosról nem szabad elfelejteni, hogy 2015-ben a 35. helyen állt és pályafutása során mostanáig két ATP bajnoki címet szerzett és azokat hasonló kemény borításokon gyűjtötte be (Pune 2020, Auckland 2015).

A torna elején Fucsovics Mártont nehezen legyőző Denis Shapovalov (ATP 14.) próbálja majd az elődöntőben azt megtenni, amit többek között egy hússzoros Grand Slam-győztesnek sem sikerült. A huszonkét éves kanadai srác miután három játszmát küzdött Marcival, nem ütközött nagyobb gondba, ugyanis Taro Danielt és Ricardas Berankist is két-két játszmában győzte le. A bukmékerek ezúttal sem adnak túl sok esélyt Veselynek a továbbjutásra, de ha már ennyire belendült a cseh játékos, akkor megérheti a sikerére tenni a tétet.

február 25., péntek

Tipp: Mérkőzés nyertese Vesely, Jiri @ 2.70

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.02.25., 07:11.

Borítókép: Jiri Vesely (Fotó: Romain Biard / Shutterstock.com)