A tavalyi torinói vb-n Andrey Rublevnek sikerült legyőznie Stefanos Tsitsipast, de azóta a görög mindkét meccsüket nyerte és az idei szezonzáró eseményen is ő az esélyesebb az elődöntőbe jutásra.

Andrey Rublev (Fotó: sbonsi/Shutterstock.com)

Összeszámítva minden eddigi összecsapásukat, Stefanos (ATP 3.) 7-5-re vezeti az orosz ellenfelét, kemény borításon viszont 4-4 az állás. 2022-ben kétszer találkoztak (Madridban salakon és Asztanában a torinóihoz hasonló fedett kemény borításon) és mindkétszer Tsitsipas döntő játszmában nyert. Míg a görög teniszező egy idei tornagyőzelemmel sem rendelkezik ilyen típusú játékfelületen, Andrey (ATP 7.) három bajnoki címet gyűjtött be Marseilleben, Dubaiban és Gijonban, de ettől az orosz teniszező nem válik esélyesebbé, mivel Tsitsipas általában jobban boldogul a nagyobb téttel rendelkező meccseken. Ezt bizonyítja az is, hogy ő idén is nyert Masterset (Monte-Carloban salakon), Rublevnek viszont még egy ilyen kategóriájú sikere sincs.

Nagyon hasonlóan teljesített Torinóban a két játékos mostanáig, mindketten a döntő szett tie-breakjében legyőzték Daniil Medvedevet, viszont két felvonásban bukták a Novak Djokovic elleni meccsüket. Ebben a helyzetképben kiváltképpen számíthat a közel másfél hónapja zajlott asztanai összecsapásuk, melyet, mint említve volt Tsitsipas nyert.

november 18., péntek

Tipp Játék hendikeppel Tsitsipas, Stefanos -2.5 @ 2.12

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.11.18., 07:13.