A teniszvilágbajnokság a svájci játékos nélkül juthat az elődöntők szakaszához.

Roger nem a legjobb helyzetben találja magát a Lleyton Hewitt csoportban miután Kei Nishikori legyőzte őt az első fordulóban. A levegőt adó Thiem elleni győzelem után, most megint nagyon kellene egy újabb siker, de ezúttal Kevin Anderson ellen. A mutatott játékszínvonal viszont nem a legmeggyőzőbb részéről. 

Túl sok újra a nyesett, támadható fonák, a határozatlan támadás, a nehézkesebb és hibákat előidéző helyezkedés a gyors borításon. A Dél-afrikai vezeti a csoportot két győzelemmel és nem fog meghátrálni. A wimbledoni negyeddöntő előtt még játszmát sem tudott nyerni a Federer elleni meccsein, de az idei Wimbledon negyeddöntőjében sikerült neki teljesíteni a lehetetlennek tűnő feladatot és búcsúztatta a 20-szoros Grand Slam-bajnokot.

november 15., csütörtök

Anderson bombaerős, jól működő szervájával hatalmas segítséget biztosít magának. Nem a legtechnikásabb játékos, de élesek és erősek támadásai. Hatékony és eredményes is az utóbbi időben mégis, mivel nem folyamatosan mélyek vagy vonalközeliek labdahelyezései, elméletileg Roger általános játéka is elegendő kellene legyen ellene, mint ahogy azt a szorzók is mutatják. (Megnövelt szorzóval is fogadni lehet a mérkőzésre.) A svájci viszont, mostanában könnyebben válik szenvedő alannyá a labdamenetekben, és ezért a taktikai változatosságot és fölényes technikai tudását nagyobb mértékben kell bevetnie a harcba. Federernek amikor nem megy a játéka, akkor passzívabbá válik, hogy elkerülje a további hibákat, amelyek amúgy is gyakoriak játékában, csak ezeknek kisebb a jelentősége amikor Roger formában van, mert akkor simítani tudja a helyzetet a nyerő megoldásokkal.

A mostani helyzetkép tükrében, amely szerint Roger játéka sántít és az Andersoné lendületesen száguld, nincs kizárva az újabb meglepetés, de ha Federernek sikerül igazítania a már több hónapos hiányosságokat, akkor a svájci az, aki nyerni fog.

További néhány szorzó a mérkőzésre:

Federer nyer 2-1-s szettarányban: 3.70
Játékok száma 20.5 Felett:            1.29
Szettek száma 2.5 Felett:               2.43

  Fogadj és nézd élőben!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2018.11.15. (12:04).