Első élvonalú győzelmét szerezheti meg Nick Kyrgios az idei füves idényben ha le tudja győzni az inkább salakon remeklő Stefanos Tsitsipast.

Nick Kyrgios (Fotó: FiledIMAGE/shutterstock.com)

A tehetségét nem tükröző helyezés (ATP 65.) ellenére, az ausztrál a leggyorsabb borításon az egyik legveszélyesebb teniszező. Már a gyepen játszott első tornáján, Stuttgartban az elődöntőig menetelt, ahol a kétszeres Wimbledon-bajnok, Andy Murray győzte le. Nem volt gond a rajtjával Németországban sem, Nick két szettben ejtette ki Daniel Altmaiert. Görög ellenfele viszont nem a szálas játékfelületen elért eredményei miatt van az élvonalban és ezt jól tükrözi az utóbbi három éves mutatója is a leggyorsabb borításon. Stefanos (ATP 6.) 2019 óta kevesebb meccset nyert füvön, mint amennyit veszített (2020-ban nem játszott füvön) és emellett a Wimbledonon a 2018-ban elért nyolcaddöntőjén kívül, minden alkalommal az első fordulóban búcsúzott. Halleban már az első meccsen kínlódott Benjamin Bonzi ellen, aki három játszmában vert.

Három egymás elleni mérkőzést jegyez a statisztika és mindegyik kemény borításon zajlott. Kyrgios 2-1-re vezet, de a legutóbbi összecsapásukat Tsitsipas nyerte a tavalyi Laver Kupán. Nicknek most jó alkalma van, hogy ismét két győzelemre növelje előnyét.

június 15., szerda

Tipp Mérkőzés nyertese Kyrgios, Nick @ 1.63

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.06.16., 07:03.