A hagyomány folytatódik és a dél-amerikai ország új tornagyőztest adott a lassú borításon a múlt héten Bastadban Francisco Cerundolo személyében, aki ezen a héten Hamburgban is remekel.

Francisco Cerundolo (Fotó: Leonard Zhukovsky/Shutterstock.com)

Már a Miamiban, kemény borításon zajlott Masters-tornán felfigyelhettünk a huszonhárom éves tehetségre, mivel az elődöntőig menetelt. Francisco (ATP 30.) eredményessége ezt követően elég drasztikusan visszaesett, de a Wimbledon után visszatért legsikeresebb borítására és ennek meg is lett a gyümölcse, mert Bastadban megszerezte első ATP bajnoki címét. Átvitte Hamburgban is a jó formáját, ahol még Andrey Rublevet is verni tudta. A negyeddöntőben egy másik orosz játékost, Aslan Karatsevet a döntő szett tie-breakjében verte. Cerundolo idén még Challenger-tornát is nyert salakon Santa Cruzban, így összesen már öt ilyen sikerrel büszkélkedhet, amelyeket mind a lassú borításon gyűjtött be.

Németországi menetelését egy másik ifjú tehetség, Lorenzo Musetti (ATP 62.) próbálja megállítani. A húsz éves olasz játékos is a salakon tudja kihozni a legjobbat magából, így idén Forliban ő is Challenger-tornát nyert még mielőtt elkezdte volna a füves idényt, amelynek ideje alatt egy meccset sem tudott megnyerni. Hamburgban visszatérve a salakra igazán remekül szerepelt és sorra verte Dusan Lajovicot, Emil Ruusuvuorit és Alejandro Davidovich Fokinát. Az eddigi egyetlen Cerundolo ellen játszott meccsét 6-3, 6-0-ra nyerte 2020-ban egy olaszországi Challenger-torna salakján, de az argentin teniszező lendülete megenged arra következtetni, hogy Francisco visszavághat. Az idei salakos mérlegük is inkább Cerundolot mutatja valamivel esélyesebbnek, hiszen míg ő huszonöt meccset nyert meg és kilencet veszített el, Musetti tizennyolc siker mellé hat vereséget könyvelt el.

július 23., szombat

Tipp Mérkőzés nyertese Cerundolo, Francisco @ 1.78

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.07.22., 20:50.