A Melbourne-i rangos teljesítménye új szárnyakat adhat Nick Kyrgiosnak, akit most mintha még annyira sem lombozna le egy nem kedvező kimenetel, mint esetleg eddig tette volna. Ez a hozzáállás nagy előnnyel, de veszélyes hátránnyal is jár.

Nick Kyrgios (Fotó: FiledIMAGE/shutterstock.com)

Eddig sem látszott az, hogy az ausztrál játékost sokat nyomasztotta volna egy elbukott meccse, de úgy tűnik, hogy ezentúl még annyira sem fogja, mert letisztulni látszik benne, hogy neki a legfontosabb a játék élvezete és a szórakoztató jellege a meccseinek. Egyesek ezt komolytalanságnak és teljes kiszámíthatatlanságnak tekinthetik, viszont mindenképp mentesíti Kyrgiost az eredmények stresszétől. A Thanasi Kokkinakis-l nyert, említett Grand Slam bajnoki címe még jobban erősítheti azt az érzést benne, hogy bármi is történik, nem vádolhatják azzal, hogy nem volt nagy sikerben része. Ezelőtt is nyújthatott neki biztonságérzetet ilyen szempontból az, hogy a Big 3 (Federer, Nadal, Djokovic) tagjait is sikerült vernie pályafutása során. Ez az eddiginél is több látványosságot hozhat majd Nick (ATP 132.) játékában, de eredményei is kiszámíthatatlanabbak lehetnek. Könnyen megtörténhet viszont, hogy egy-egy tornán nagyon elkapja a fonalat és akkor végigmegy a versenytáblán.

Indian Wellsben sem maradt adósa a nézőknek, szemet gyönyörködtető játékkal és szettvesztesség nélkül verte a tehetséges ifjút, Sebastian Baezt és a rutinos Federico Delbonist. A következő ellenfele már egy magasabb színvonalú játékos, Casper Ruud (ATP 8.) lesz, akivel csak egyszer találkozott mostanáig. Ez az összecsapásuk 2019-ben, a római salakon zajlott és 1-1-es szettaránynál az ausztrál furcsa módon lelépett és kizárták. Ha Nick a norvég játékos kedvenc, szemcsés borításán is képes volt játszmát nyerni, akkor mindenképp a kemény játékfelületen is képes rá, még akkor is ha Ruud most top 10-es játékos. Casper nemrég Buenos Airesben második bajnoki címét szerezte meg és ezzel hetedik ATP-tornagyőzelmét könyvelhette el. Mind a hetet a salakon gyűjtötte be és valószínű, hogy azt kívánná, hogy ezúttal is inkább salakon mérkőzzön meg Nick-l. Az a tény, hogy az idénykezdő ATP Kupán való szereplését leszámítva, Ruud most játszik 2022-ben először kemény pályás tornát, nagyban befolyásolhatja a meccsük eredményét. Első meccsét Ruud is két szettben pipálta ki, legyőzöttje az amerikai Christopher Eubanks volt.

március 15., kedd

Tipp Mérkőzés nyertese Kyrgios, Nick @ 1.93

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és következő időpontban voltak érvényesek: 2022.03.14., 07:31.