Az ATP Kupa már a negyeddöntők szakaszánál tart és talán a legizgalmasabb mérkőzése a Szerbia - Kanada összecsapás lesz. Bár Novak Djokovic csapata a nagy esélyes a továbbjutásra (1.57), nem kell leírni a tengerentúliakat (2.40).

Mint az várható volt, a szerbek veretlenül jutottak ki az A-csoportból, míg a kanadaiak két győzelemmel és egy vereséggel jutottak ki az F-csoportból. A találkozó fő rangadója a Novak Djokovic - Denis Shapovalov összecsapás lesz, viszont amennyiben Nole nyer, a szerbeknek szüksége lesz Dusan Lajovic győzelmére is Felix Auger-Aliassime ellen, hogy még a páros meccs előtt bebiztosítsák a továbbjutást. Ez utóbbi kimenetel viszont már nem annyira valószínű, mint az első egyéni meccséé.

Dusan Lajovic (Fotó: Bukharev Oleg / Shutterstock.com)

Shapovalov öt alkalommal csapott össze a tavaly Djokovic-al és csak egy alkalommal nyert szettet, így a statisztika teljes szerb fölényt mutat ezen a mérkőzésen és nagy meglepetés lenne, ha a fiatal kanadai borítaná a papírformát még akkor is, ha ezen a tornán már verte a világbajnok Stefanos Tsitsipast és Alexander Zverevet is. Shapovalov kitűnő formája is kevés lehet most, mert Djokovic még szettet sem veszített Kevin Anderson, Gael Monfils és Christian Garin ellen.

Bár Felixet a bukmékerek esélyesebbnek látják Lajovic ellen, a kanadai már két meccset veszített a tornán, annak ellenére, hogy nem az élvonalból valók voltak ellenfelei. Kikapott John Millmantól és Jan-Lennard Strufftól is. Lajovic viszont a három egyéni meccséből kettőt nyert és csak Benoit Paire sikerült legyőznie őt a csoportfordulókban. Azt viszont meg lehet vitatni, hogy Dusan mutatott-e olyan színvonalú játékot a Nicolas Jarry és Lloyd George Harris elleni győzelmei során, mint amilyenre elméletileg szüksége lenne Felixet legyőzni? Az mindenképp a szerb malmára hajtja a vizet, hogy a kanadai önbizalmának nem tehetett jót a túl simán elveszített két említett meccse. A papírforma itt már nem áll olyan szilárdan.

A páros meccs is igazi rangadó lehet, de itt is a szerbek elméletileg esélyesebbek. A Djokovic/Troicki páros elbírt a híres Mahut/Roger-Vasselin francia párossal a csoportkörben, ami nem kis teljesítmény. A kanadaiak viszont nem reménytelenek, mert az Aliassime/Shapovalov páros két meccsből kettőt nyert eddig.

Egyéni mérkőzések

január 10., péntek

Fogadás szettre 2-0 @ 1.47
Fogadás szettre 2-1 @ 4.10
Fogadás szettre 0-2 @ 13.00
Fogadás szettre 1-2 @ 13.00
Játékok száma Alatt 20.5 @ 2.14
Játékok száma Felett 20.5 @ 1.70
Szettek száma Alatt 2.5 @ 1.34
Szettek száma Felett 2.5 @ 3.25

Fogadás szettre 2-0 @ 4.00
Fogadás szettre 2-1 @ 5.20
Fogadás szettre 0-2 @ 2.55
Fogadás szettre 1-2 @ 4.10
Játékok száma Alatt 20.5 @ 2.65
Játékok száma Felett 20.5 @ 1.47
Szettek száma Alatt 2.5 @ 1.58
Szettek száma Felett 2.5 @ 2.35

Fogadj a továbbjutó csapatra itt!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az odds az Unibet fogadóirodától származik és a következő időpontban volt érvényes: 2020.01.09. (11:47).