A szerb játékos magabiztosságát Grigor Dimitrov fogja tesztelni Londonban. 

A párizsi váratlan veresége a negyeddöntőben nagyon megviselte a Novakot. A hosszú szürke szereplések sorozatának már véget látszott vetni Rómában és a Roland Garroson, de reményeit Cecchinato oszlatta pontosan akkor, amikor a legkevésbé gondolta. A csípős helyzetét és csalódottságát jól tükrözte az azóta sokat emlegetett sajtótájékoztatója, amelyben szinte alig válaszolt az újságírók kérdéseire, és emellett azt is kinyilvánította, hogy nem tudja ha játszani fog a füves borításon az idén.

Novak Djokovic (Fotó: pdrocha / Shutterstock.com)

Kiderült, hogy fizikai sérülésről nem volt szó, mert végül Djokovic indult a londoni tornán és nem is akárhogyan. A természetben töltött pár napos vakáció a feleségével, Jelenával, segíthetett megcibált önbizalmán, mert 6-2, 6-1-s eredménnyel nyerte első meccsét John Millman ellen. Következő meccse nehezebbnek ígérkezik, mert ellenfele a világranglista 5. játékosa, a bolgár Grigor Dimitrov lesz. Grigornak nem megy az utóbbi időben úgy, mint ahogyan azt elvárnánk, ezért figyelhetünk meg nagy szorzók közötti (talán túl nagy) különbséget. Djokovic sikeréért 1.38-s, a Grigoréért pedig 3.05-s szorzóval fizetnek. Az sem segít a bolgár esélyein, hogy a nyolc egymás elleni meccsből hetet Novak nyert. Dimitrov egyetlen győzelmétől (Madrid 2013) már több mint öt év telt el.

Grigor Dimitrov (Fotó: Leonard Zhukovsky / Shutterstock.com)

Ezalatt, Roger Federer nyugodtan növeli tovább az egymás utáni meccsgyőzelmeinek számát a füves borításon. Jelenleg a 17-nél tart, és kevés a valószínűsége annak a bukik szerint (9.50), hogy a svájci következő ellenfele, Benoit Paire megszakítja a sorozatot Halleban.

Kiemelt csütörtöki meccsek a füves tornákról

  • Nick Kyrgios - Kyle Edmund: 1.54 - 2.48
  • Daria Gavrilova - Petra Kvitova: 5.10 - 1.18
  • Viktoria Azarenka - Lucie Safarova: 1.64 - 2.25

Fogadj teniszre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.