A selejtezős összecsapásukat követően, Aslan Karatsev és Jan-Lennard Struff a spanyol Masters-torna elődöntőiben is találkoznak.

Aslan Karatsev 014
Aslan Karatsevnek sikerült Daniil Medvedevet is legyőznie a nyolcaddöntőben. (Fotó: Marco Iacobucci Epp/Shutterstock.com)

Míg a versenytábla felső ágán egy meglepetésszerű elődöntős van Borna Coric személyében, az alsó ágról érkező mindkét játékos váratlanul jutott az utolsó négy közé. Karatsev (ATP 121.) a 2021-es Australian Open-elődöntőjével robbant be a köztudatba, majd az ezt követő egy év alatt három ATP bajnoki címet nyert ugyancsak kemény borításon (Dubai - 2021, Moszkva - 2021, Sydney - 2022). Az utóbbi időben viszont visszaesett eredményessége és eltűnt a képből. Januárban elődöntővel kezdte az idényt Puneban, de utána csak még két meccset nyert a salakos szezonrész érkeztéig. Münchenben és Madridban is selejtezőkből került fel a főtáblákra, de míg Németországban a második fordulóig menetelt, a gyorsabb spanyol salakon egy lépésre van a döntőtől, ami eddigi legjobb Masters-teljesítménye.

Elődöntős ellenfelét már legyőzte 6-4, 6-2-re a torna selejtezőiben, de Struff (ATP 65.) szerencsés vesztesként folytathatta szereplését. Lorenzo Sonego ellen két szettes győzelemmel kezdett a főtáblán, de utána mind a négy következő mérkőzése döntő szettbe torkollott. A negyeddöntőben hajtotta végre legnagyobb bravúrját Stefanos Tsitsipas legyőzésével. Jan-Lennard még nem nyert ATP-tornát, de számos Challenger sikernek örvendhetett és ezeknek nagy részét salakon gyűjtötte össze. Elég gyengén kezdte a 2023-as évet, de a lassú borításra váltva, szintén a selejtezőkből indulva, Monte-Carloban a negyeddöntők szakaszát érte el, ezért nem kell túlságosan meglepődnünk a spanyolországi menetelésén.

A harminchárom éves német játékos nagyobb pórt kavart az eddigi salakidényben, de nagyon megterhelő lehetett számára ez a néhány hét. Utóbbi meccsei számos hosszabbított szetteket is tartalmaztak, míg a négy évvel fiatalabb Aslan csak egy döntő szettes meccset játszott ezen a Mastersen.

május 05., péntek

Tipp Játék hendikeppel Karatsev, Aslan -1.5 @ 2.04

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 május 5. 5:26 UTC.