Andy Murray első idei meccsét a lassú borításon az a Dominic Thiem ellen játssza, aki majdnem egy év óta nem nyert mérkőzést.

Andy Murray (Fotó: Leonard Zhukovsky/Shutterstock.com)

A brit volt világelső azon kevés játékosok egyike, aki kemény borításon (2008-ban) és salakon (2015-ben) is nyerte a spanyol Masters-tornát, de 2017 óta csupán egyetlen egy meccset játszott salakon. Talán emiatt is lehetséges az, hogy a nagyon mély hullámvölgyben lévő Thiemet (ATP 91.) még most is esélyesebbnek vélik. Az utóbbi évek összképe szerint, természetes lenne az osztrákra favoritként tekinteni, de jelen pillanatban Dominicot ott verik, ahol érik. Legutóbbi meccsét a tavalyi római Mastersen nyerte, majd 2021 júniusától 2022 márciusáig nem játszott. Visszatérése nem sikeredett eredményesre és sorjában kapott ki a marbellai Challenger, valamint a belgrádi és estorili ATP-tornák salakján.

Andy (ATP 78.) sem volt valami sikeres az utóbbi időben, de ő már hosszabb ideje felépült. A Sydneyben játszott januári döntője sokat ígért, viszont azóta minden tornán, amelyen részt vett egy meccset nyert, majd utána kikapott. Jelen pillanatban 2-2 az egymás elleni összecsapásaiknak mérlege, Murray nyerte az első két mérkőzésüket, majd Thiem a következő kettőt. Salakon csak a 2017-es barcelonai torna elődöntőjében találkoztak és akkor az osztrák játékos három játszmában nyert. Bár a bukmékerek oddsai egy újabb osztrák salakos győzelmet vetítenek előre, ezt egyáltalán nem támasszák alá Dominic mostani eredményei és nem lenne nagy meglepetés ha Andy borítaná a papírformát. Ha Thiemet Marbellában a világranglista 176. játékosa, Pedro Cachin két játszmában verte alig több, mint egy hónappal ezelőtt, akkor egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy Murray is nyerhet ellene.

május 02., hétfő

Tipp Játék hendikeppel Murray, Andy +2.5 @ 1.88

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.05.02., 07:40.