Április elején Roberto Carballes Baena pályafutásának második ATP bajnoki címét szerezte meg Marokkóban. Hazatérve a fővárosi Masters-tornára, David Goffin ellen van esélye bizonyítani tudását.

Roberto Carballes Baena 020
Roberto Carballes Baena minden ATP, Challenger és ITF tornagyőzelmét salakon szerezte. (Fotó: Christian Bertrand/Shutterstock.com)

Elegendő csak idei eredményeit átnézni és máris észlelhetjük, hogy mennyire jobban fekszik a spanyol játékosnak (ATP 53.) a lassú borítás a keménynél. Míg a gyorsabb játékfelületeken csak négy meccset nyert meg, amint átváltott a tavaszi salakra, jött is a marrakeshi tornagyőzelem, amely során öt meccset pipált ki. Ha pályafutásának összképére figyelünk, akkor egyértelmű rámondani, hogy egy igazi salakspecialistáról beszélünk, mivel az első ATP bajnoki címét Quitoban (2018) és számos Challenger és ITF-sikereit is a szemcsés borításon szerezte. Első madridi meccsén szépítené a Goffin elleni mérlegét, amely jelenleg 1-3-at (salakon viszont 1-1-et) mutat a belga játékos javára.

David (ATP 95.) hosszú ideje már hullámvölgyben van és az aucklandi negyeddöntőjén kívül, egy ATP-tornán sem nyert két meccset 2023-ban. Januárban, belgiumi kemény borításon Challenger bajnoki címet szerzett, de ez a sikere nem változtat az összképen. A lassú borításon idén még csak egy meccs végén hagyta el a pályát győztesként. Bár a kemény játékfelületen volt pályafutása során sikeresebb, bizonyított már salakon is az évek során és két ATP tornagyőzelmet szerzett ilyen típusú pályákon (Marrakesh 2022, Kitzbühel 2014). Most nem indul favoritként, de Carballes Baena sem győzhetett meg túlságosan mindenkit, mivel a marrakeshi menetelése során nem igazán volt tesztelve élvonalú játékosok által és még így is egy meccs kivételével, minden fordulóban döntő szettet játszott. Mellékesen az is figyelmeztethet, hogy az Australian Open utáni, dél-amerikai salakos tornákon nagyon gyengén szerepelt.

április 26., szerda

Tipp Mérkőzés nyertese Carballes Baena, Roberto @ 1.52

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 április 26. 5:30 UTC.