Bár Daniil Medvedev Grand Slam-győztes és volt világelső státuszát még nem sikerült elérnie, salakon Alexander Zverev sokkal sikeresebb volt az évek során. A bukmékerek mégsem a német továbbjutását tartják valószínűbbnek.

Alexander Zverev 074
Alexander Zverev 2022-ben és 2021-ben is elődöntős volt a Roland Garroson. (Fotó: FRANCESCO PANUNZIO / Shutterstock.com)

Alexander (ATP 16.) személyében egy olyan játékosról beszélünk, aki, többek között, három szemcsés borításon szerzett Masters bajnoki címmel büszkélkedhet (Madrid 2021, 2018, Róma 2017). A tavalyi Roland Garroson elszenvedett sérülése miatt sok hónapot kényszerült a pályáktól távol tölteni és még nem sikerült arra a szintre visszajutni, amilyenen volt. Talán ez a magyarázata annak, hogy második eséllyel indul az a Medvedev ellen, aki salakon egy tornát sem nyert mostanáig. A német teniszező nyitómeccsén szetthátrányból fordított Alexander Bublik ellen, de a folytatásban már két felvonásban verte Roberto Bautista Agutot. Azok után, hogy mennyire jól játszott a tavaly a párizsi Grand Slam elődöntőjében Rafael Nadal ellen a sérülésének pillanatáig, valószínűleg nagy elvárásai vannak az idei salakidénytől.

Miután már négy tornagyőzelmet gyűjtött be idén kemény borításokon, Daniil (ATP 5.) salakon is bizonyítana. A kezdés jelesre sikerült és két sima játszmában búcsúztatta Lorenzo Sonegot. Bár tizenhárom meccsből, hetet nyert Zverev ellen, salakon még nem csaptak össze. Legutóbbi mérkőzésükre márciusban az Indian Wells-i nyolcaddöntőben került sor, ahol három hasszabbításos szett után nyert az orosz játékos. Ha pár héttel ezelőtt a tengerentúli gyors pályán Alexandernek sikerült ennyire megdolgoztatnia ellenfelét, akkor talán a lassún még keményebben megteheti.

április 13., csütörtök

Tipp Szett hendikeppel Zverev, Alexander +1.5 @ 1.47

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 április 13. 5:21 UTC.