A címvédő Stefanos Tsitsipas és a 2019-ben álommenetelével bajnoki címet szerző Fabio Fognini látványos összecsapást ígérnek.

Stefanos Tsitsipas (Fotó: Janet McIntyre / Shutterstock.com)

A tavalyi nyertes görög játékos (ATP 5.) már nagyon várhatta, hogy a lassú borításra váltson a Tour. Annak ellenére, hogy az Australian Openen és Acapulcoban elődöntőzött, illetve Rotterdamban finálét játszott, érződött, hogy nem tud a tőle elvárt szintre emelkedni és az élvonal vagy az épp remek formában lévő játékosok mindenhol verték. Az ausztráliai Grand Slamen az utolsó négy között Daniil Medvedevvel szemben rövid ideig tartotta a lépést, Rotterdámban az épp remek formában lévő Felix Auger-Aliassime két sima játszmában verte, Acapulcoban pedig Cameron Norrie ugyancsak két felvonásban búcsúztatta. A Sunshine Double-n való szereplése sem sikerült neki valami fényesre, Indian Wellsben már a második meccsén, Miamiban pedig a nyolcaddöntőben állították meg. Nem rossz eredmények ezek, de tőle ennél többet vártunk az év elején.

Fognini (ATP 32.) az említett 2019-es sikerétől egy tornát sem nyert, de nem a folytonosságáról híres az olasz játékos. Idén csak Rio De Janeiroban nyert egymás után meccseket és így eljutott az elődöntőig. Ilyen körülmények között, a papírforma nem sok esélyt adhat neki, mégis az a tény, hogy ő már hét meccset lenyomott idén salakon, míg ellenfele egyet sem, talán valamelyest segíthet. Fabio már nyert egy meccset az e heti Mastersen, Arthur Rinderknech-t három játszmában verte két és fél óra alatt. Fognini és Tsitsipas eddigi egyetlen salakos összecsapása Rómában zajlott 2019-ben és akkor Stefanos 6-4, 6-3-ra nyert. Összesítve, Tsitsipas 3-0-ra vezet az egymás elleni mérkőzéseken, és mivel nagyon kellenek neki a jó eredmények, valószínű, hogy nem fogja elmulasztani a lehetőséget és negyedjére veri majd az olaszt.

április 12., kedd

Tipp Játék hendikeppel Tsitsipas, Stefanos -3.5 @ 1.71

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.04.12., 07:10.