Már jó ideje annak, hogy Stanislas Wawrinka alacsonyabb színvonalat jelent Taylor Fritznél, de az amerikai játékosnak még nem sikerült egyszer sem legyőznie a svájci háromszoros Grand Slam-bajnokot.

Stanislas Wawrinka 050
Stanislas Wawrinka tizenkét bréklabdából tízet hárított a nyitómeccsén. (Fotó: Dana Gardner/Shutterstock.com)

A 2014-es Monte-Carlo-i bajnok, Stan The Man kicsit döcögősen, de végül győzelemmel kezdte a salakos idényt. A tengerparti Mastersen az első ellenfele a holland Tallon Griekspoor volt, akit szetthátrányból sikerült vernie közel két és fél óra játékidő után. Wawrinka (ATP 90.) a továbbjutást úgy sikerült kiharcolnia, hogy első szerváinak csak 67%-át tudta megnyerni, ami nem veti a legjobb fényt a teljesítményére. A harmincnyolc éves játékos a következő fordulóban már egy top 10-es ellenféllel kell megbirkóznia, akit a bukmékerek jóval esélyesebbnek tartanak nála, annak ellenére, hogy Fritznek messziről sincs hasonló tapasztalata, főleg a salakon.

Taylor az Indian Wells-ben és Miamiban rendezett Masterseken elért negyeddöntői után érkezett Európába. A szemcsés borítás nem az erős pontja és nem a legkényelmesebb játékos ellen kezd, nem beszélve arról, hogy mindkét eddigi egymás elleni mérkőzésüket is elveszítette, amelyek gyorsabb felületeken zajlottak. Azt azért meg kell jegyezni, hogy ezekre, akkor került sor (2016 - Wimbledon, 2018 - Tokió), amikor Wawrinkának formája soakkal jobb volt a mostaninál. Ha a mai mérkőzésük is gyors felületen zajlana, akkor valószínű senki sem merne Fritz ellen fogadni, de salakon (főleg, hogy ez az amerikai játékos első idei meccse a lassú borításon) Wawrinka nem leírható ha ki tudta pihenni az előző fordulós fáradalmait.

április 12., szerda

Tipp Szett hendikeppel Wawrinka, Stanislas +1.5 @ 1.62

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 április 12. 5:25 UTC.