Gyenge idénykezdése után, úgy látszik, hogy Lorenzo Musettinek jót tett a borításváltás, mivel már az utolsó nyolc között van az év első salakos Masters-tornáján.

Lorenzo Musetti 030
Három elveszített egymás elleni meccs után, Lorenzo Musettinek sikerült első győzelmét megszereznie Novak Djokovic ellen. (Fotó: Christian Bertrand/Shutterstock.com)

Ahhoz, hogy két egymás után megnyert meccset találjunk az olasztól egészen januárig kell visszanézzük eredményeit, de valami jót tett neki a tengerparti környezetben, ahol már három fordulót is kipipált. Számunkra már az is meglepetésnek számított, hogy első meccsén az estorili döntőst, Miomir Kecmanovicot legyőzte (és nem is akárhogy 7-6, 6-0-ra), majd jött egy 6-0, 6-0-ás hengerelés Luca Nardi ellen, ezután pedig következett a Novak Djokovic elleni szetthátrányból kiharcolt bravúr. A szerb játékos elleni mérkőzésen, Lorenzo (ATP 21.) huszonnyolc győztest ütött és csak hat ki nem kényszerített hibát gyűjtött.

Ennek a meglepetésnek dacára, ismét második eséllyel indul Jannik Sinner (ATP 8.) ellen is. Az olasz játékos egy újabb Miamiban elveszített döntő után érkezett a salakos Mastersre, de nem látszik nagyon megviseltnek. Diego Schwartzman 0-6, 1-3-nál visszalépett az első meccsén, majd Hubert Hurkacz ellen hatalmasat küzdött és szetthátrányból nyerte a mérkőzést (3-6, 7-6, 6-1). Mondhatni, hogy Sinner nem a salakon a legeredményesebb, de a tavaly nyert Umagban, ahol Carlos Alcarazt verte a döntőben. Musettivel az antwerpeni kemény borításon találkozott 2021-ben és 7-5, 6-2-re verte. Szép volt Lorenzo eddigi menetelése, de nehéz lesz még egy top 10-es győzelmet szereznie.

április 14., péntek

Tipp Játék hendikeppel Sinner, Jannik -2.5 @ 1.48

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 április 14. 4:59 UTC.