A 2014-es bajnok, Stanislas Wawrinka több mint egy éves kihagyás után felépült, de valószínű, hogy még szüksége lesz némi időre, hogy olyan top 40-es játékost tudjon verni, mint Alexander Bublik.

Stanislas Wawrinka (Fotó: Dana Gardner / Shutterstock.com)

A háromszoros Grand Slam-győztes Marbellában, egy salakos Challenger-torna alkalmával lépett újra pályára, de játékszínvonala nem volt annyira magas, hogy legalább egy meccset nyerjen, így Elias Ymer két sima játszmában búcsúztatta. A 236. helyre visszaesett, harminchét éves játékosnak szüksége lehet jónéhány mérkőzésre, hogy felzárkózzon a Tour követelményeihez és ritmusához, ezért a roppant kiszámíthatatlan hangulatjátékos, Alexander Bublik (ATP 37.) esélyesebb nála az első Monte-Carlo-i mérkőzésén. A huszonnégy éves kazahsztáni játékos statisztikáit nézve, tisztán látszik, hogy nem a salakon érzi a legjobban magát, az utóbbi négy évet negatív salakos mutatóval zárta. A tavalyi idényben négy meccset nyert és hatot veszített a szemcsés játékfelületen.

A február elején Montpellierben szerzett első ATP bajnoki címét követően, Alexander formája gyengült és azóta, a Davis Kupa selejtezőiben játszott mérkőzésein kívül, sehol nem tudott két mérkőzést egymás után megnyerni. Ennek ellenére, mivel az ő játékritmusa nem szakadt meg, most jobban teljesíthet mint a svájci ellenfele. Bublik kedveli a látványosságot és egy olyan technikával rendelkező játékossal összecsapni, mint Wawrinka, extra motivációt adhat neki. Stan The Man már nagyon várhatja, hogy ismét megérezze a győzelem ízét, hiszen a tavalyi Australian Open második fordulójától nem nyert egy meccset sem, de valószínű, hogy nem az idény első salakos Mastersén fogja megtörni a jeget.

április 11., hétfő

Tipp Mérkőzés hendikepp (játékok): Alexander Bublik -2.5 @ 1.83

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok a bet365 fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.04.11., 07.52.