Annak ellenére, hogy Andrey Rublev sikeresebb játékos Alex De Minaurnál, az orosz játékosnak sosem sikerült legyőznie még az ausztrál ellenfelét.

Andrey Rublev (Fotó: lev radin / Shutterstock.com)

Mindkét eddigi összecsapásuk 2018-ban zajlott kemény borításon, először Washingtonban mérkőztek meg egymással, majd a milánói Next Gen Finalson. Már az is meglepő, hogy a gyorsabb játékfelületen sikerült Alexnek legyőzni Andreyt, de a salakon még nagyobb szenzáció lenne egy esetleges bravúr, mivel a lassú borításon még nagyobb a különbség a két játékos eredményessége között, amit a bukmékerek oddsai is jól tükröznek. Rublevnek (ATP 8.) két salakon szerzett ATP bajnoki címe van (Umag 2017, Hamburg 2020) és 2019-től minden évben több meccset nyert a szemcsés játékfelületen, mint amennyit elveszített. De Minaur (ATP 25.) azonban még nem tudott tornát nyerni salakon és csak a 2016-os idényt tudta több megnyert mint elveszített meccsel zárni ezen a típusú borításon.

Bár Miamiban az első meccsén kikapott, az orosz formája tűnik jobbnak, mivel azelőtt tornát nyert Dubaiban és Indian Wellsben az elődöntőig menetelt. Az ausztrál játékos Sunshine Double-n való részvételének idei eredményei egy Indian Wells-i nyolcaddöntő és Miamiban egy második meccses búcsú lettek. Alex már lejátszott egy fordulót a gyönyörű környezetben zajló Mastersen, 6-3, 6-4-re verte a spanyol Bernabe Zapata Mirallest, aki számos Challenger és ITF sikert ért el a lassú borításon. Ez mindenképp biztató De Minaur számára, de Rublev még úgy is erősebbnek látszik, hogy ő még nem játszott idén salakon.

április 13., szerda

Tipp Játék hendikeppel Rublev, Andrey -4.5 @ 2.12

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.04.13., 07:39.