Az egykori top 10-es játékosnak, Gilles Simonnak emlékezetes pályafutása volt és a visszavonulása előtt is dobbantott még egy nagyot.

Gilles Simon (Fotó: Janet McIntyre/Shutterstock.com)

A tizennégyszeres tornagyőztes a legjobb helyezését 2009-ben érte el a ranglistán, amikor a világ hatodik játékosa volt. Azóta rengeteg víz lefolyt a Dunán és az immár harminchét éves játékos 188. helyen áll és 2018 óta nem szerzett bajnoki címet. Az idei szezon sorozatban a harmadik, amelyben több meccset veszített, mint amennyit nyert. Így hát nem sok eséllyel indult a hazai Mastersen Andy Murray ellen, de közel három órás, döntő játszmás mérkőzés után sikerült borítania a papírformát. Bár egy következő meglepetés a vb-jelölt Taylor Fritz (ATP 11.) ellen még valószínűtlenebb, ez már szép visszavonulásnak számít.

Idén a huszonötéves amerikai játékos szintet lépett, megszerezte első Masters bajnoki címét Indian Wellsben kemény borításon, majd nyert az Eastbourne-i gyepen és nemrég Tokióban újabb végső győzelmet ünnepelhetett a kemény játékfelületen. Hatalmas esélyesként indul a Simon elleni mérkőzésen, akitől 2016-ban még két játszmában kapott ki a nizzai salakon, viszont a 2020-as US Openen már szettvesztesség nélkül nyert. Gillesmek a hazai közönség nagy lendületet adhat, viszont az amerikai játékos is nagyon motivált, mert vb-re való kijutása foroghat kockán.

november 02., szerda

Tipp Játékok száma Alatt 22.5 @ 1.43

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.11.02., 07:13.