Ha a két játékos pályafutásainak resuméjét nézzük át, akkor azt feltételezhetnénk, hogy a háromszoros Grand Slam-győztes és volt világbajnok Andynek domináns szerepe kellene legyen az egymás elleni mérlegükben, azonban ez a feltételezés messze állna a valóságtól. 

Andy Murray 058
Andy Murray a Challenger Touron három tornát nyert 2023-ban (kettőt gyepen, egyet salakon), az ATP Touron viszont egyet sem. (Fotó: Rena Schild / Shutterstock.com)

Meglepő módon, a huszonnégy éves Alex (ATP 12.) 5-0-ra vezet a harminchat éves Murray (ATP 40.) ellen, sőt idén a brit még szettet sem nyert az ausztrál ellen játszott két meccsen. Monte-Carloban salakon és Londonban fűvön csaptak össze 2023-ban és mindkétszer két szett elegendő volt, hogy De Minaur megszerezze a győzelmet. A pekingi kemény borításhoz hasonló pályán háromszor állította szembe őket a versenytábla és az első alkalom kivételével, amely előtt Andy visszalépett, döntő szettekben nyert Alex. Összefoglalva, mondhatjuk, hogy a kemény játékfelületeken döntő szettre került sor meccseiken, minden más borításon pedig elegendő volt két felvonás. A bukmékerek oddsai szerint, De Minaur egyoldalú vezetése még nagyobb méretűvé válhat Kínában.

De Minaur kétszer annyi meccset nyert idén kemény borításon mint Murray

Márciusban hasonló kemény játékfelületen, az ausztrál teniszező bajnoki címet szerzett Acapulcoban és jelen pillanatban 26 megnyert meccsnél tart idén ezen a típusú borításon. A rutinfölénnyel rendelkező brit csak 13-szor volt meccsgyőztes 2023-ban kemény borításokon és ATP bajnoki címet nem gyűjtött be az amúgy terjedelmes kollekciójába. Míg De Minaur a gyepről való átváltás óta döntőzött Los Cabosban és a Torontó-i Mastersen, valamint a US Open nyolcaddöntőjéig menetelt, Murray az említett időszakban csak Torontóban tudott két mérkőzést nyerni. Pár napja Zhuhaiban is csak egy ellenfelen tudott túljutni. Nem vitatható az, hogy Andy egy előkelőbb helyet foglal el ellenfelénél a tenisztörténelemben, de elég nagy a valószínűsége annak, hogy ez nem fogja megakadályozni Alexet, hogy ismét nyerjen.

Néhány gyönyörű megoldás De Minaur legutóbbi Murray elleni győzelméből

szeptember 28., csütörtök

Tipp Játék hendikeppel De Minaur, Alex -3.5 @ 1.68

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 szeptember 27. 15:37 UTC.