Carlos Alcaraz az idényrajtot kissé lekésni kényszerült, de úgy az argentin, mint a brazil salakon jó formát tanúsított és a Buenos Airesben szerzett bajnoki címét követően, Rióban is közelít a végső győzelem felé.

Carlos Alcaraz 018
Carlos Alcaraz a tavaly Rio de Janeiroban nyerte az első ATP500-as rangú tornáját. (Fotó: Celso Pupo/shutterstock.com)

A spanyol játékosnak az idény első Grand Slamjét, az Australian Opent is ki kellett hagynia, így elveszítette a világranglista első pozícióját és a második helyre csúszott. A múlt héten lépett idén először pályára Buenos Airesben és csupán egy szettet veszítve a nyitómeccsén, a bajnok címet vihette magával az e heti eseményre, ahol címvédőként érkezett. Rioban is még csak egy szettet veszített (a látványos Fabio Fognini elleni nyolcaddöntőben) és már az elődöntőben van, ahol Nicolas Jarry (139.) lesz az ellenfele. A chilei salakszakértő kissé eltűnt az utóbbi időben a radarról, de ezen a héten emlékeztette képességeit.

Bár csak egy ATP bajnoki címmel rendelkezik, amelyet a Bastad-i salakon szerzett 2019-ben, számos Challenger sikerekkel rendelkezik, melyeket szinte kivétel nélkül a lassú borításon gyűjtött össze. Buenos Airesben már nyitómeccsén kikapott, de Rioban a selejtezőkből indulva, nem veszített szettet az elődöntőig. Első főtáblás meccsén Lorenzo Musettit 6-4, 6-1-re verte nagyon meggyőzően, majd Pedro Martinezt 6-2, 6-2-re és utána a negyeddöntőben Sebastian Baezt 6-3, 7-6-re. Jarry 2019-ben a 38. helyet is elérte a világranglistán és ilyen formával jókorát ugorhat a közeljövőben előre.

A mérkőzés esélyese nyilvánvalóan Alcaraz, de úgy igazából még nem volt tesztelve ezeken a heteken, így hát egy közel hármas oddsra hajtunk (ismét). Buenos Airesban a döntőt a 13. helyezett Cameron Norrie ellen játszotta és ha a spanyol ifjú igazolja a papírformát az utolsó négy között, akkor a brit elleni párharcra Rioban is sor kerülhet.

február 25., szombat

Tipp Játék hendikeppel Jarry, Nicolas +3.5 @ 2.90

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 február 25. 8:18 UTC.