A márciusban török salakon Challengert nyerő magyar teniszező az olasz fővárosban túljutott a selejtezőkön és az első főtáblás meccsén Corentin Moutet ellen lép pályára.

Marozsán Fábián 001
Marozsán Fábián 2022-ben Banja Lukaban szerezte első Challenger bajnoki címét. MTI/Kovács Tamás

Az Antalya-i sikere után hazajött Székesfehérvárra, ahol igazolta jó formáját és az elődöntőig jutott. Ezt követően hullámvölgybe került, de Rómában Timofey Skatov és Felipe Meligeni Alves legyőzésével, helyet harcolt ki magának az 1000-es kategóriájú esemény főtáblájára. A huszonhárom éves magyar játékos idén kétszer annyi meccset játszott salakon, mint kemény borításon, tizenhárom győzelemből és hét elveszített meccsből áll a mérlege ezen a borításon. Annak ellenére, hogy francia ellenfele sokkal jobban helyezett a világranglistán (ATP 67.), a bukmékerek oddsai Fábiánnak (ATP 135.) adnak több esélyt a továbbjutásra.

Míg Marozsán két Challenger bajnoki címmel rendelkezik (mindkettőt salakon nyerte), a huszonnégy éves Moutet hattal (melyekből hármat salakon gyűjtött be), de ezek közül egyet sem idén nyert. A második fordulós Australian Openes búcsúját követően, Corentin sok hetet kihagyott a szezonból és csak Madridban tért vissza, ahol első meccsét két sima játszmában veszítette el a 111. helyen álló Yosuke Watanuki ellen. Bár magasabb színvonalat képvisel a francia játékos, a meccshiánya Rómában is meglátszódhat és Marozsán elérhet a következő fordulóba.

május 11., csütörtök

Tipp Játék hendikeppel Marozsan, Fabian -1.5 @ 1.74

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 május 11. 5:22 UTC.