Jól kezdett a két magyar srác a kínai Mastersen és két szettben nyerték nyitómeccseiket. Ezeknek eredményeként, Marci a formából kiesett Felix Auger-Aliassime elleni mérlegét egyenlítené, Fábi pedig a top10-hez közeledő Alex De Minaurral csaphat össze.

Fucsovics Márton 107
Míg Fucsovics Márton 2023-ban egy Challengert nyert kemény borításon Canberrában, Marozsán Fábián két ilyen rangú tornát hódított Antalyában és Perugiában salakon. (Fotó: Bryan Pollard/Shutterstock.com)

A világranglistán legjobban rangsorolt magyar játékos, Fucsovics (ATP 57.) a top250-en kívüli, Kazahsztánból származó Denis Yevseyevet 6-4, 6-2-es végeredménnyel búcsúztatta tizennyolc győztes ütést és tíz ki nem kényszerített hibát gyűjtve. Úgy az első, mint a második adogatásával játszott pontoknak több mint hetven százalékát nyerte. A harmincegy éves Marcinak ez volt az első meccsgyőzelme a US Open első fordulójában mutatott, Sebastian Korda elleni öt szettes bravúrja óta. A folytatásban a kemény borításra való visszaváltás óta csak két meccset nyerő Auger-Aliassime ellen léphet pályára. Nagyon visszaesett idén a huszonhárom éves kanadai srác (ATP 15.) eredményessége. A tavaly négy bajnoki címet vitt (mindet kemény borításon), idén viszont még egy tornagyőzelmet sem gyűjtött be. Míg 2022-ben hatvan meccset nyert összesen, idén csak tizenötnél tart. Az őszi kemény pályás idényben egy meccsen jutott túl Cincinnatiban és egyen a Laver Kupában. Még akkor is ha bukmékerek oddsai nem ezt sejtetik, Marci egyenlítheti az egymás elleni mérlegüket. Miután 2018-ban Bécsben nyerte az első meccsüket, Felix 2019-ben Miamiban és 2021-ben Cincinnatiban bizonyult jobbnak.

Marozsán több meccset nyert idén mint De Minaur

A nehezebb feladata a huszonhárom éves Marozsánnak (ATP 91.) van, mivel a huszonnégy éves ausztrál ellenfele (ATP 11.) szép eredménysorozatot épített a gyepről való borításváltás óta. Összesítve, Fábi idén negyven meccsgyőzelemnél tart, Alex pedig harminckilencnél, de kemény borításon ez a mérleg 27-6-ra módosul az ausztrál javára. Fábián is öt szettes hősies győzelemmel rajtolt az idei US Openen Richard Gasquet ellen, de úgy mint Fucsovics, ő sem tudta győzelemmel folytatni az amerikai Grand Slamet. A törökök elleni sikeres Davis Kupa-szereplés után, meglepetésre, elveszítette első meccsét Asztanában egy top250-en kívüli játékos ellen, de Shanghaiban 7-6, 6-2-re verte a 68. helyen álló Arthur Rinderknechet. Ez a meccse sokat segíthet az önbizalmán egy olyan játékos ellen, aki idén bajnok lett Acapulcoban, döntős volt Londonban, Los Cabosban és Torontóban, illetve nyolcaddöntőket ért el az Australian Openen és a US Openen. Nagyon kemény kihívás lesz ez a mérkőzés Fábi számára, de mint már Alcaraz ellen bizonyította, képes élvonalú ellenfelet verni.

október 06., péntek

Tipp Játék hendikeppel Fucsovics, Marton +2.5 @ 1.76

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 október 5. 5:56 UTC.