Negyedik alkalommal fognak egymás ellen a pályára kiállni Frances Tiafoe és Lorenzo Sonego. Eddigi három mérkőzésük közös vonása, hogy két szett elegendő volt ahhoz, hogy megtudjuk a győztes nevét.

Lorenzo Sonego 025
Miután Antalyában bajnok lett füvön 2019-ben és Cagliariban tornát nyert salakon 2021-ben, Lorenzo Sonego 2022-ben Metzben végső győztes lett kemény borításon is. (Fotó: Leonard Zhukovsky/Shutterstock.com)

A nagy mosollyal rendelkező, huszonöt éves amerikai játékos a jobban helyezett kettőjük közül a világranglistán (ATP 13.), mégis alulmaradt az utóbbi két meccsükön. Már csak annak a ténynek a tükrében, hogy idén több mint kétszer annyi mérkőzést nyert kemény borításon mint a huszonnyolc éves olasz ellenfele (23-11), egyensúlyhelyzetbe állíthatja az egymás elleni mérlegüket a kínai Mastersen. Frances csak a US Openen remekelt az őszi kemény pályás idényrészben, New Yorkban a negyeddöntőig menetelt, ahol honfitársától, Ben Sheltontól kapott ki. A Davis Kupában két váratlan vereséget szenvedett el Borna Gojotól és Tallon Griekspoortól, azonban tagja volt annak a Világválogatott keretnek, amely szinte leütötte a pályáról Európa csapatát a Laver Kupában. Frances egy egyéni győzelmet hozott csapatának, két szettben verte Hubert Hurkaczot.

Sonego július óta nem nyert egymás után két ATP-meccset

A már minden típusú borításon ATP bajnoki címmel rendelkező Lorenzo (ATP 59.) kevesebb mérkőzést nyert mint veszített idén a kemény borításon (11/13), azonban Miamiban, hasonló játékfelületen 6-3, 6-4-re verte Tiafoet. A márciusi floridai Masters óta viszont egy kemény borítással rendelkező eseményen sem kötött össze meccsgyőzelmeket. Shanghaiban könnyedén búcsúztatta nyitómeccsén a Philip Sekulicot, de tudni kell, hogy a ausztrál játékos alig van a top300-ban (ATP 298.), ezért nem sokat következtethetünk ebből a meccséből. Hiába vezet Sonego 2-1-re az egymás elleni meccseken, a bukmékerek Tiafoe győzelméért fizetnek kevesebbet. Vajon, megszakad a két szettes összecsapásaiknak sorozata? Mi nem vagyunk meggyőződve.

Részletek Sonegónak a tavaly novemberben a Davis Kupában szerzett Tiafoe elleni győzelméből:

október 07., szombat

Tipp Játék hendikeppel Tiafoe, Frances -2.5 @ 1.90

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 október 6. 5:55 UTC.