A márciusban, szintén kemény borításon zajlott Indian Wells-i Master óta Alejandro Davidovich Fokina nem nyert három meccset egymás után mostanáig. Akkor a negyeddöntő volt a végállomás, de most tovább léphet az utolsó négy közé.

Alejandro Davidovich Fokina 020
Alejandro Davidovich Fokina öt top10-es ellenfelet vert pályafutása során. (Fotó: Victor Velter/Shutterstock.com)

Remekül megy a kemény játékfelületre való visszatérése a huszonnégy éves, spanyol teniszezőnek (ATP 37.), hiszen egymás után verte J.J. Wolfot, a 2020-as US Open döntősét, Alexander Zverevet és a 2022-es US Open döntősét, Casper Ruudot. Wolf ellen két gémet, Zverev ellen csak három gémet veszített, de a legjobb tizenhat között a harmadik szett tie-breakjében gyűrte le Ruudot több, mint három órás küzdelem után. Bár sokat tévedett és 33 ki nem kényszerített hibát gyűjtött, szinte ennek a számnak dupláját (58) jegyezte a nyerő ütések részlegében. Mivel az első két fordulón könnyen átszáguldott, valószínű, hogy fizikailag magas szinten lesz Mackenzie McDonald ellen is a folytatásban.

McDonald az év elején Nadalt is verte

Volt néhány villanása idén a huszonnyolc éves amerikai játékosnak (ATP 59.), verte Rafael Nadalt az Australian Openen, a Delray Beach-i kemény borításon és az Eastbourne-i gyepen pedig elődöntőzött. A Washington-i borításváltás nem volt túl sikeres, azonban a kanadai Mastersen szettvesztesség nélkül verte Aslan Karatsevet, Andrey Rublevet és a javuló Milos Raonicot is. Bár otthonosabb lehet számára ez a borítástípus, egyetlen Davidovich Fokina elleni összecsapását döntő szett hosszabbításában veszítette el Stockholmban fedett kemény pályán. Bár McDonald szépen haladt előre, a spanyol ellenfelének sorozata túl jó ahhoz, hogy ne az ő továbbjutására tippeljünk.

augusztus 11., péntek

Tipp Játék hendikeppel Davidovich Fokina, Alejandro -1.5 @ 1.87

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 augusztus 11. 5:13 UTC.