Első bajnoki címét szerezte meg júliusban a mallorcai fűvön Christopher Eubanks majd utána a Wimbledon negyeddöntőjéig jutott el, de azt a Gael Monfilst aki idén több mint kétszer annyi meccset veszített mint nyert, esélyesebbnek mutatják a bukmékerek oddsai.

Christopher Eubanks 005
Christopher Eubanks a Wimbledonon Stefanos Tsitsipast döntő szettben verte és Daniil Medvedevet is öt szettre kényszerítette. (Fotó: Steven Hodel/Shutterstock.com)

Huszonhét évesen a pályafutásának legjobb időszakában lévő Eubanks (ATP 29.) a londoni Grand Slamen való remeklése után, Atlantában is negyeddöntőzött, utána viszont Washingtonban elbukott a második meccsén (a nyolcaddöntőben). Idén már harminchét meccset nyert és tizenkilencet veszített el és nem kell meglepődni, hogy a kemény borításon is jó a mutatója (22/13), mivel az elmúlt években begyűjtött néhány Challenger bajnoki címet hasonló játékfelületen.

A kanadai Mastersen az első ellenfele viszont sokkal gyengébb mutatókkal rendelkezik. A harminchat éves Monfils (ATP 323.) csak tizenhárom meccset játszott 2023-ban és ezek közül csak négyet nyert meg, kemény borításon 2/5 a jelenlegi mérlege. Múlt héten Washingtonban Alexander Bublikot is verve, először jutott túl két egymás utáni fordulon és nyolcaddöntős lett, ahol a fővárosi ATP500-as torna utólagos döntősétől, Tallon Griekspoortól döntő játszmában kapott ki. A menetelése reményt keltő, de akkor is Eubanks mostanában magasabb színvonalon játszik és boríthatja a papírformát.

augusztus 07., hétfő

Tipp Mérkőzés nyertese Eubanks, Christopher @ 2.02

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 augusztus 7. 5:9 UTC.