A Wimbledonon elkapott remek játékformáját Karen Khachanov átvitte a kemény borításra is és az ötkarikás eseményen második legjobbnak bizonyult. A 2018-as párizsi Masters-győztes Kanadában is folytatja remek szerepléseinek sorozatát és egy nyolcaddöntős helyért a ATP Kupás csapapttársával, Aslan Karatsevvel csap össze.

Karen Khachanov (Fotó: lev radin / Shutterstock.com)

Karen (ATP 28.) csak egy elődöntőt (Great Ocean Road Open - Melbourne) és egy negyeddöntőt (Rotterdam) játszott idén kemény borításon és egy elődöntőt salakon (Lyonban), de a londoni Grand Slamen sikerült nagyot emelnie játékán és az utolsó nyolcig menetelt, majd Tokióban ezüstérmet szerzett. Az utóbbi tizenkét meccséből tízet nyert és a remek formáját bizonyította az első torontói meccse is Cameron Norrie ellen, akit 6-4, 5-7, 6-4-re győzött le.

Ilyen eredményekkel Khachanov esélyesebbnek látszik honfitársánál, Aslan Karatsevnél (ATP 24.), aki a római Masters óta egy tornán sem nyert egy meccsnél többet. Ennek ellenére, nem szabad elfelejteni az év első részében mutatott játékát a kemény borításokon, amely segítségével elődöntőt játszott az Australian Openen és Dubaiban pedig tornát nyert.

Khachanov az, aki elméletileg ezen a típusú játékfelületen jobb, amit az eddigi egymás elleni meccseik mérlege is igazol, ugyanis a négy összecsapásból, amelyek mind kemény borításon zajlottak, Karen hármat nyert. Csak egyetlen egy meccsük zajlott ATP-tornán és erre a tavaly Szentpéterváron került sor és ezt Khachanov 4-6, 7-5, 6-3-ra húzta be. Azóta Karatsev nyilván szintet lépett, de jelen pillanatban túl kemény kihívásnak bizonyulhat Khachanov legyőzése ha Karen nem fáradt el még túl nagyon.

augusztus 11., szerda

A cikk publikálásának időpontjában nem voltak még elérhetők további oddsok a mérkőzésre. 

További kiemelt mérkőzések

Fogadj teniszre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2021.08.11. (07:22)