Közel két év kihagyás után tért vissza Milos Raonic a füves idényben, de mostanáig még nem nyert két meccset egy eseményen. Ez azonban megváltozhat a hazai közönség előtt.

Milos Raonic 008
Milos Raonic mind a nyolc ATP bajnoki címét kemény borításon szerezte, de legutóbbit 2016-ban nyerte. (Fotó: Rena Schild / Shutterstock.com)

A kanadai Masterset egy hangzatos győzelemmel kezdte a top10-es Frances Tiafoe ellen, akit 6-7, 7-6, 6-3-ra vert két óra és negyvenkét perc alatt miközben nem kevesebb, mint harminchét(!) ászt és ötvenhét győztest ütött. A húsz ki nem kényszerített hibái eltörpülnek ilyen mutatók mellett. A világranglista 545. helyére visszaesett, harminckét éves kanadai játékos 2021 márciusa óta először jegyezhet két győzelmet egy eseményen ha a folytatásban azt a Taro Danielt is le tudja győzni, aki ellen eddigi két mérkőzésükön (2018 - Delray Beach, 2014 - US Open - szintén kemény borításokon) még játszmát sem veszített.

A salakos idényrész megérkezte előtt a harminc éves japán játékosnak szép győzelmei voltak a tengerentúli kemény borításokon, de jelenleg a top100 kívül van (ATP 115.). Verni tudta többek között Casper Ruudot Acapulcoban, Matteo Berrettinit Indian Wellsben és Alexander Zverevet Miamiban, de azóta hullámvölgyben van. Torontoban két selejtezős meccset nyert Dane Sweeny és Corentin Moutet ellen, a főtáblán pedig a Newport-i gyepen nemrég bajnoki címet szerző Adrian Mannarinot két szettben búcsúztatta (7-6, 6-4) tizenöt győztest és tíz ki nem kényszerített hibát gyűjtve össze. Taro formája javulófélben van és talán Raonicnak is még kell egy kis idő, hogy visszaszokjon az élvonalú megmérettetésekhez, de ha Milos ki tudta ejteni Tiafoet, akkor  a japán teniszezőnek valószínű nehéz lesz most javítania az kanadai játékos elleni mérlegén.

augusztus 09., szerda

Tipp Játék hendikeppel Raonic, Milos -2.5 @ 2.02

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 augusztus 9. 5:17 UTC.