A budapesti bajnok és egyben az idei Roland Garros elődöntős játékos, Marco Cecchinato visszakerült a salakra. Képes folytatni az álomszezonját a horvát vörös borításon? 

Az olasz játékos nemrég még a Challenger rangú versenyek megszokottja volt, de pár hónap alatt szép eredményeivel nevet faragott magának a teniszvilágban. Annak ellenére, hogy első ATP tornagyőzelmét Budapesten szerezte a salakszezon elején, nem sokan gondolták akkor még képesnek, hogy a francia Grand Slam tornán olyan játékosokat fog legyőzni, mint például David Goffin vagy Novak Djokovic és hogy eljut az elődöntőig. A tavalyi évet a világranglista 109. helyén zárta, jelen pillanatban a 27. helyen áll, ami jól tükrözi pályafutásának hirtelen felfele való ívelését.

Marco Cecchinato (Fotó: lev radin / Shutterstock.com)

A füves szezonja már nem volt ugyanolyan nagyszerű, hiszen a Wimbledonon már az első meccsén az ígéretes Alex De Minaur búcsúztatta, de az ezt megelőző eastbourni elődöntője mégis figyelemreméltóvá tette ezt a részét is az idényének. Az umagi torna újabb esélyt nyújt, hogy visszatérve a salakra, folytassa jó szerepléseit. Első ellenfele Jiri Vesely lesz, a világranglista 73. játékosa. Cecchinato látszik az esélyesebbnek 1.74-s szorzóval, Vesely győzelméért 2.08-s szorzóval fizetnek. 2013-ban játszottak egymás ellen két meccset alacsonyabb rangú tornákon, az állás jelenleg 1-1, de ha bármit is segít még, azt amelyiket salakon játszották Marco nyerte. Veselynek is egy ATP rangú tornagyőzelme van, amelyet még 2015-ben szerzett Aucklandban. Bár a papírforma kissé az olasznak kedvez, nem igazán nyilvánvaló a továbbjutása, mert ellenfele jó eredménysorozatnak örvend az utóbbi időben. Olyan játékosokat vert nemrég (igaz, hogy füves tornákon), mint Verdasco, Schwartzman, Fognini.

Szerdai kiemelt ATP és WTA meccsek:

  • Diego Schwartzman - Simone Bolelli: 1.34 - 3.25 (Bastad- salak)
  • Marcel Granollers-Pujol - Gilles Müller: 2.85 - 1.43 (Newport - fű)
  • Dudi Sela - Ivo Karlovic: 3.10 - 1.37 (Newport - fű)
  • Vasek Pospisil - Mischa Zverev: 2.38 - 1.58 (Newport - fű)
  • Alber Ramos-Vinolas - Dusan Lajovic: 2.35 - 1.60 (Umag - salak)
  • Guido Pella - Aljaz Bedene: 1.70 - 2.17 (Umag - salak)
  • Anastasija Sevastova - Arantxa Rus: 1.33 - 3.35 (Bukarest - salak)
  • Mona Barthel - Evgeniya Rodina: 1.50 - 2.60 (Gstaad - salak)


Fogadj teniszre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.