Az idei Ausztrál Open döntős Daniil Medvedev a mexikói Acapulcóban próbál az élre törni, míg a clickbait média kedvence, Novak Djokovic Dubaiban lép újra pályára.

Az orosz a Nadal ellen elveszített finálé után tartott egy kis szünetet, most viszont a keményborítású ATP500-as tornán vesz részt, a heti célja pedig, hogy átvegye a vezetést Novaktól az ATP világranglistán. Az Acapulco-i tornagyőzelem ezt biztosan garantálja, viszont vannak még alternatívák. Első körös ellenfele kedden a francia Benoit Paire (1.07) lesz, aki elméletileg nem kellene nagy gondot okozzon, ettől eltekintve az elődöntőben akár újra találkozhat Nadallal, döntőben meg Zverev vagy Tsitsipas is érkezhet. Szóval akadnak komoly ellenfelek.

Mindeközben Djokovic már hétfőn pályára lép a Dubai-i tornán, első ellenfele pedig az olasz Lorenzo Musetti (1.04) lesz. Elődöntőben a kanadai Felix Auger-Aliassime tehet keresztbe, míg a döntőbe az alsó ágról érkezhet olyan játékos, mint Rublev, Shapovalov vagy miért ne, Fucsovics. Utóbbi kettő egymás ellen játszik a torna első körében.

Hogyan kerülhet az ATP világranglista élére Medvedev?

  • Medvedev megnyeri az Acapulco-i tornát, Djokovic eredményétől függetlenül
  • Medvedev döntőbe jut, Djokovic pedig nem nyer Dubaiban
  • Medvedev elődöntős Acapulcóban és Djokovic nem jut döntőbe
  • Medvedev negyeddöntős és Djokovic nem jut elődöntőbe
  • Medvedev második körig jut Acapulcóban és Djokovic nem elődöntős Dubaiban
  • Medvedev első körben veszít Acapulcóban és Djokovic nem negyeddöntős Dubaiban

Nyereményszorzók a tornagyőzelemre:

Daniil Medvedev nyeri az ATP500 Acapulco versenyt: 2.65

február 21., hétfő

február 23., szerda

Borítókép: Daniil Medvedev (Fotó: FiledIMAGE/shutterstock.com)