Elkezdődött a Davis Kupa döntőjének hete Madridban és mint ahogyan vártuk a B- és F-csoportban kiemelkedően szerepelt Oroszország és Kanada csapata a nyitónapon. A folytatás csak fokozza az izgalmakat, hiszen Oroszország a hazai pályán játszó Spanyolországgal, Kanada pedig az Amerikai Egyesült Államokkal csap össze.

Andrey Rublev és Karen Khachanov sima 3-0-ra verték Horvátországot, bár Borna Coric játszmaelőnyről veszítette egyéni meccsét az utóbb említett orosz játékos ellen. A kanadaiak voltak kétségkívül az első nap kiemelt győztesei, hiszen Vasek Pospisil két játszmában verte Fabio Fogninit, Denis Shapovalov pedig három tie-break után győztesként hagyta el a pályát az ATP-világbajnokságról érkező Matteo Berrettini elleni meccse után. A páros meccsen az olaszok szépítettek, de a találkozót elveszítették.

A második nap kiemelt találkozói

A B csoport Spanyolország - Oroszország rangadója alkalmával, talán a legvártabb mérkőzés Rafael Nadalt és Karen Khachanovot fogja egymás ellen állítani. A spanyol szupersztár eddig hat meccsből hatot nyert az orosz ellen. Karen csak a tavalyi US Openen zajlott összecsapásukon szerzett szettet Rafa ellen. A kérdés az, hogy mentálisan menyire fogja vagy sem nyomasztani ez a tudat. A fejlődés részéről mégis látszott, mivel az utóbbi két meccsükön Nadal minden megnyert szettjét csak hosszabbítás után nyerte.

november 19., kedd

Az F csoportban a kanadaiak fő embere, Denis Shapovalov immár teljes önbizalommal nézhet a Taylor Fritz elleni összecsapás elébe főleg, hogy eddigi egyetlen egymás elleni mérkőzésükön az ifjú kanadai két játszmában győzte le ellenfelét még a tavaly Delray Beachben.

november 19., kedd

Fogadj itt a Davis Kupára!


18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019.11.19. (09:35).