Spanyolország hatodik Davis Kupa-győzelmét szerezte meg egy briliáns formában játszó Rafael Nadal vezetésével. Pályafutása alatt egyetlen egy alkalommal veszített egyéni meccset a tornán, de sokan már nem is emlékeznek, hogy az mikor történhetett.

Rafa jelen pillanatban 29 egymás utáni egyéni meccsgyőzelemnél tart, a mérlege pedig 29-1 a tornán. Az egyetlen téves lépése 2004-ben történt pontosan a bemutatkozásakor a cseh Jiri Novak ellen. Hihetetlennek tűnhet, de tizenöt év telt el azóta. Amúgy, hányan emlékeznek még az említett játékosra? Nem volt épp egy ismeretlen valaki, 2002-ben az ATP 5. helyére is feljutott és a madridi tornát is nyerte. Más elég rangos címeket is szerzett Tokióban, Bázelben és Gstaadban.

Az azóta eltelt idő hosszát az talán jobban érzékelteti, ha utánanézünk, hogy más híres játékosok akkor milyen szakaszában voltak a pályafutásaiknak. Nadal elveszített meccsének pontos dátuma 2004 február 06.

  • Roger Federer alig négy napja szerezte meg első alkalommal a világranglista első helyét és "csak" a második Grand Slam-győzelménél tartott (20-ból).

  • Novak Djokovicnak és Andy Murraynak még egyetlen egy megnyert meccse sem volt ATP rangú tornán.

  • Serena Williams "csak" a hatodik Grand Slam-győzelménél tartott (23-ból). Venus Williams pedig a negyediknél (7-ből).

  • Andre Agassi Masters-tornát nyert még abban az évben Cincinnatiban és a következőben pedig US Open-döntős lett.

  • Justine Henin a harmadik Grand Slam-győzelménél tartott (7-ből), Kim Clijstersnek pedig még egy sem volt a karrierje alatt begyűjtött négyből.

  • Az új amerikai teniszcsillag, Cori Gauff még meg sem volt születve.

Fogadj teniszre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.