A címvédő Telekom Veszprém és a Dabas pénteki mérkőzésével kezdődik a férfi kézilabda NB I új idénye.

Az erőviszonyok nem változtak az előző szezonhoz képest: a bajnoki címért a Veszprém és a Szeged versenyfutása várható, a bronzéremre pedig a Tatabánya esélyes.

David Davis vezetőedző októberi kinevezése óta ismét remekül teljesítenek a veszprémiek, és bár a Magyar Kupa-döntőt elveszítették, visszahódították a bajnoki elsőséget, és finálét játszottak a Bajnokok Ligájában. Mikler Roland távozása, illetve Nagy László és Momir Ilic visszavonulása bizonyára komoly vérveszteség számukra, de az érkezők névsora még jelentősebb. A kapus Székely Márton a Tatabányától, a szerb Vladimir Cupara a lengyel Vive Kielcétől érkezett. Tavaszig a BL-címvédő macedón Vardar Szkopjét erősítette a brazil beálló, Rogério Moraes Ferreira, valamint a montenegrói balátlövő, Vuko Borozan. Jobbátlövő-posztra igazolták a lengyel Pawel Paczkowskit a Kielcétől, és az egyiptomi Jahja Kaled Omart az SC Zamalektől. Az átigazolási piac nyári slágere a balátlövő és irányító poszton is bevethető dán Rasmus Lauge Schmidt megszerzése. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok kézilabdázót az előző idényben a német élvonal legjobb játékosának választották.

A dunántúliak helyzetét nehezíti, hogy az NB I és a BL mellett ismét rajthoz állnak a SEHA Ligában, tehát párhuzamosan három sorozatban kell helytállniuk.

[kiemelt]

Néhány odds az összecsapásra:

Az oddsok a bet365 irodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019-08-22, 20:50

Fogadj itt a mérkőzésre!

Forrás: MTI