Kedd este még egy utolsó csoportmeccset letudhatunk Izland ellen Münchenben, majd irány Köln, ahol a legjobb 12 között szerepelhetünk.

A 2024-es férfi kézilabda Eb előtt, figyelembe véve a körülményeket (tapasztalat hiány, kapusok stb.), kevesen gondolták volna, hogy két mérkőzés után Magyarország fog a C-jelzésű csoport élén állni, úgy, hogy már biztosan ott van a középdöntőben. És mégis összejött. 

Montenegró után Chema Rodríguez legényeinek sikerült a szerb válogatott is legyőzni (eredmény 28-27), úgy hogy a félidőben is egy gólos előnnyel (14-13) mentünk pihenni. Mindeközben Izland is egy szoros meccset játszott Montenegró ellen, és csupán 1 góllal sikerült legyőzniük korábbi ellenfelünket (31-30).

Szerbia vagy Izland jut tovább?

Amint a bevezetőben is írtuk a magyar férfi kézilabda válogatott a továbbjutó nyugalmával várhatja az utolsó csoportkörös találkozót, mivel január 18-tól már a középdöntőben fog szerepelni, Kölnben.

Tehát már biztosan tudjuk, hogy a keddi meccsen kívül még legalább 4-szer fogunk pályára lépni, de ez a szám akár 6 is lehet (elődöntők, döntők). Viszont ne szaladjunk ennyire előre.

Egy magyar győzelem vagy egy döntetlen automatikusan azt jelentené, hogy első helyről jutunk a legjobb 12 közé, míg egy vereség esetén a második pozícióból.

Amit még biztosan tudunk, hogy Montenegró nem juthat tovább, a másik kvalifikáló helyért pedig keddi ellenfelünk, Izland, valamint a velük döntetlent játszó Szerbia küzd. 

Némi kellemetlenség, hogy a mérkőzéseket nem játsszák egy időpontban, emiatt az Izland - Magyarország meccs kezdetekor már tudni lehet, hogy hogyan zárult a Szerbia - Montenegró összecsapás.

Az utolsó csoportkör előtt a tabella így fest:

Férfi kézilabda Eb 2024 c-csoport

Amennyiben győz Szerbia, akkor pontszámban beéri az izlandiakat, és szurkolhatnak nekünk, hogy mi nyerjünk a szigetországiak ellen.

Egyenlő pontszám esetén rangsorolásnál a következőket veszik figyelembe:

  • pontok száma
  • egymás ellen szerzett pontok száma
  • egymás elleni gólkülönbség
  • egymás elleni szerzett gólok száma
  • teljes gólkülönbség

Mivel az Izland - Szerbia meccs döntetlennel zárult, ezért ha a szerbek nyernek, akkor egyedüli esélyük továbbjutni ha mi legyőzzük az izlandiakat, ami nekünk is fontos, ugyanis a középdöntőbe számít, hogy hány ponttal érkezünk.

Mennyi ponttal érkezhet a középdöntőbe Magyarország?

  • 2 pont, ha Szerbia is továbbjut
  • 2 pont, ha legyőzzük Izlandot, de ők is továbbjutnak
  • 1 pont, ha döntetlent játszunk Izlanddal
  • 0 pont, ha kikapunk

Ki ellen és mikor játszhat Magyarország a férfi kézilabda Eb középdöntőiben?

A kölni középdöntős mérkőzések időpontjai a következők:

I. Főcsoport

  • január 18: C1 vs. B2
  • január 18: A2 vs. C2
  • január 18: A1 vs. B1
  • január 20: C1 vs. B1
  • január 20: A1 vs. C2
  • január 20: A2 vs. B2
  • január 22: A1 vs. B2
  • január 22: A2 vs. C1
  • január 22: B1 vs. C2
  • január 24: A1 vs. C1
  • január 24: A2 vs. B1
  • január 24: B2 vs. C2

A keddi eredmény függvényében, ha nyerünk vagy döntetlent játszunk, akkor mi leszünk a C1, ha meg kikapunk, akkor a C2.

Ami az elkövetkezendő ellenfeleinket illeti, az A-jelzésű selejtezőcsoportból majdnem biztosan kijelenthető, hogy Németország és Franciaország ellen kell majd megküzdenünk, míg a B-csoport nagyon érdekesen alakult, a horvátokra számíthatunk, ha csak Románia nem okoz hatalmas meglepetést, míg a másik ellenfél vagy Ausztria vagy Spanyolország lesz.

Izland - Magyarország fogadás

A montenegrói illetve a szerb válogatottal ellentétben Izlandot sokkal jobban ismerjük, ugyanis velük mostanság is játszottunk, legutóbb a 2023-as világbajnokságon 2 gólos sikert (30-28) arattunk. Előtte, a 2022-es Eb-n ők győztek le minket, 1 góllal (31-30).

január 16., kedd

Ellenük a továbbjutó csapat nyugalmával állhatunk fel, és ezt látják a fogadóirodák is, akik ugyanúgy, mint korábbi meccsünkön, nem minket tartanak favoritnak, de ez ismét az ők bajuk legyen.

Tudtad? 
A 2024-es férfi kézilabda Eb alatt részt vehetsz tippjátékunkon, ahol a legjobb 8 játékos ingyenes fogadásban részesül az Unibet jóvoltából. Tippelj te is!

A lángoló tűzre is kell néha fát tenni, így ha működik a gépezet, akkor kár lenne lejjebb húzni a fokozatott. Természetesen egy döntetlen sem elhanyagolható, de miért ne vinnénk magunkkal 2 pontot a középdöntőbe, ha megtehetjük. Bízzunk a srácokban most is. Azok akik így gondolják, azoknak javasolt a Magyarország DNB fogadást választani Izland ellen, ami 3.20-as szorzón játszható az Unibeten, de akár az X2 is bevállalható, viszont azért már csak 2.70 jár.

Figyelembe véve az előző két kör eredményeit, úgy gondoljuk, hogy ha véletlenül vereséget is szenvednénk az az Izland ellen akinek nagyon fontos a győzelem, az nem lesz kiütéses, így maradunk 3 gólon belül, amiért egy egészen jó oddsot ad a nemzeti fogadóiroda.

Magyarország +3,5 gól @ 1.78 (Tippmixpro)

További kézilabda tippek

Hol lehet élőben nézni az Izland - Magyarország férfi Eb-meccset?

Amennyiben rendelkezel Unibetes számlával, és egyenleged nagyobb, mint nulla, akkor tudnod kell, hogy a fogadóiroda élőben közvetíti a férfi kézilabda Eb összes mérkőzését, köztük az Izland - Magyarország találkozót is. Sőt, náluk nézheted a Szerbia - Montenegró összecsapást is.

Hagyományos dobozban (TV-ben) a mérkőzést kedden, 20:30-tól az M4 Sport csatornán követhetjük élőben.

Hajrá srácok! Hajrá Magyarország!

  Unibet élő közvetítés

Borítókép: A magyar csapat tagjai ünnepelnek, miután 28-27-re legyőzték Szerbiát a csoportkör második fordulójában a müncheni Olympiahalléban 2024. január 14-én. Ezzel a magy Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI Fotószerkesztőség