Történelmi tettre készül a magyar férfi kézilabda válogatott, mely pénteken Szlovénia ellen lép pályára a kontinensviadal (számukra) utolsó meccsén.

Nem történt csoda a 2024-es férfi kézilabda Eb utolsó középdöntős mérkőzésünkön, mivel bár Ausztria és Németország kikapott, nekünk a franciákat nem sikerült legyőznünk, emiatt nem lehetünk ott a legjobb 4 között.

Frissítés: Magyarország - Szlovénia végeredmény 23:22
Magyarország az 5. helyen fejezte be a tornát, amivel összejött a történelmi siker.

Ne legyenek fals gondolataink, ugyanis ha mi nyertünk volna Franciaország ellen, akkor nagy valószínűséggel a németeket is másképp állnak ki az utolsó meccsükön.

Ettől eltekintve Magyarországra még vár egy kulcsfontosságú mérkőzés péntek délután.

Magyarország történelmet írna a kézilabda Eb-n

A franciák elleni vereséget követő sajtótájékoztatón a magyar szövetségi kapitány, Chema Rodríguez kiemelte, hogy történelmi tettre készülnek, ugyanis a valaha Európa-bajnokságon nyújtott legjobb teljesítménnyel szeretnék zárni a tornát, ehhez pedig meg kell szerezni az 5. helyezést.

"Tanulnunk kell a ma látottakból, a támadás-védekezés közötti egyensúlyon javítanunk kell" - mondta a meccs utáni sajtótájékoztatón a magyarok szakvezetője.

Magyarország eddig 14 alkalommal szerepelt Európa-bajnokságon, a legjobb produkciót pedig az 1998-as olasz tornán nyújtotta, amikor a 6. helyen sikerült zárnia a tornát. Ezt szeretnék most felülmúlni és bejutni a legjobb 5 közé.

Szlovénia nagy falat, de nem legyőzhetetlen

Ha valamit, akkor azt megtanultuk az idei Eb-n, hogy nincs legyőzhetetlen csapat. Még a középdöntőt 100%-an teljesítő franciákat is sikerült egy kiscsapatnak meglepnie, ugyanis a selejtező csoportban Svájc volt az aki megálljt parancsolt Karabaticéknak. Sok minden függ a motiváltságtól, az aznapi formától, meg a szerencsétől is részben.

Szlovénia sem nyújtott tökéletes teljesítményt az idei tornán, mert ha azt tette volna, akkor most nem az 5. helyért játszhatna, bár való igaz, hogy a csoportkört tökéletes mérleggel zárták, ahogyan tettük azt mi is, a középdöntőben viszont jöttek a problémák. Előbb Svédországnak, majd Portugáliának sikerült őket legyőznie, utóbbival pedig az utolsó fordulóban éles harcot vívott a középdöntős harmadik hely megszerzéséért. Végül a dánok elleni siker biztosította szomszédainknak, hogy ők is ott lehetnek a pénteki eseményen.

Szlovénia teljesítménye a 2024-es férfi kézilabda Eb-n

  • Szlovénia 32-29 Feröer-szigetek
  • Lengyelország 25-32 Szlovénia
  • Norvégia 27-28 Szlovénia
  • Szlovénia 22-28 Svédország
  • Szlovénia 30-33 Portugália
  • Szlovénia 37-34 Hollandia
  • Szlovénia 28-25 Dánia

Velünk ellentétben a szlovén válogatottnak a pénteki meccs nem lesz történelmi fontosságú, ugyanis 2004-ben házigazdaként Eb-döntőt játszottak, míg 2020-ban a negyedik helyen zárták a tornát.

Magyarország - Szlovénia fogadás

Az idei torna legkiegyensúlyozottabb találkozójára készülhet Magyarország, ugyanis eddig vagy mi voltunk favoritok, vagy ellenfeleink részesültek ebben a státuszban, a magyar - szlovén mérkőzés előtti nyereményszorzók viszont azt sugallják, hogy itt bármi lehet.

január 26., péntek

Egyáltalán nem idegen számunkra  a szlovén válogatott, ugyanis 2023-ban 2 felkészülési mérkőzést is játszottunk ellenük, a világbajnoksági szereplésünk előtt. Előbb nekünk sikerült győznünk (28-27-re), majd 2 nappal később ők arattak győzelmet felettünk (32-29-es eredménnyel).

Komolyabb téttel bíró mérkőzést is játszottunk Szlovéniával, a 2020-as Európa-bajnokságon is összecsaptunk, és mi jöttünk ki győztesen (eredmény 29-28 ide), két évvel korábban, a 2018-as vb-n előbb mi győztünk, majd ők.

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Fogadási szempontból egy megjósolhatatlan mérkőzés a magyar - szlovén ütközet.

Aki a történelmi sikerben hisz annak javasolt a Magyarország nyer hosszabbítással és büntetőkkel együtt fogadási kimenetel, amely 1.85-ös szorzón játszható. Ebben bízunk mi is, viszont mi a pénteki játéknapon legalább egy hosszabbítást várunk, emiatt három fogadást is kötnénk kisebb, de egyforma téttel, azzal a reménnyel, hogy valamelyik csak bejön.

  • Magyarország - Szlovénia rendes játékidő DÖNTETLEN @ 8.00
  • Franciaország - Svédország rendes játékidő DÖNTETLEN @ 8.00
  • Németország - Dánia rendes játékidő DÖNTETLEN @ 11.00

További kézilabda tippek

Hol lehet élőben nézni a Magyarország - Szlovénia férfi Eb-meccset?

Amennyiben rendelkezel Unibetes számlával, és egyenleged nagyobb, mint nulla, akkor tudnod kell, hogy a fogadóiroda élőben közvetíti a férfi kézilabda Eb összes mérkőzését, köztük a Magyarország - Szlovénia találkozót is.

Hagyományos dobozban (TV-ben) a mérkőzést pénteken, 15:00-tól az M4 Sport csatornán követhetjük élőben.

Ezen kívül az Unibeten követhetjük a kontinensviadal elődöntőit, így a Franciaország - Svédország, valamint a Németország - Dánia meccset.

Hajrá srácok! Hajrá Magyarország!

  Unibet élő közvetítés

Borítókép: A magyar csapat ünnepli győzelmét a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság középdöntőjének második fordulójában, 2024. január 20-án. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt