Hétfőn este nagy valószínűséggel teltház fogadja Chema Rodríguez legényeit a kölni Lanxess Arenában, ami nem csoda, ugyanis a házigazdák lépnek pályára, ellenünk.

A pofon után egy újabb bravúrt éltünk át szombat este, miután Magyarország a 2024-es férfi kézilabda Eb második középdöntős mérkőzésén legyőzte Horvátországot, eredmény 29-26.

A magyar férfi kézilabda válogatott győzelmével életben tartotta a továbbjutás esélyeit, így továbbra is ott lehetünk a legjobb 4 között, előbb viszont két óriás vár ránk, hétfőn a házigazda Németország, míg szerdán Franciaország ellen játszunk.

Házigazdát legyőzni soha sem egyszerű feladat

A szombati horvátok elleni siker után Lékai Máté a csapategységet emelte ki, mint a válogatott egyik fő erőssége.

"A csapategység, a küzdés, az egymásért tenni akarás a legnagyobb erőssége ennek a válogatottnak. Megpusztulunk a pályán, ez volt az ötödik meccsünk, egyre fáradtabbak vagyunk, egyre keményebb minden az összes csapatnak." 

Horvátország elleni győzelmünk újra feldobhatja a csapatot, és motiváltan ugorhat neki az utolsó két csoportbeli összecsapásnak.

Az osztrákok az idei Európa-bajnokságon mindenkit megleptek, mivel a házigazda Németország ellen is hatalmasat alkottak, és csak a végén sikerült a hazaiaknak döntetlenre kihozni a meccset. Ha nekik sikerült, akkor reménykedünk, hogy nekünk is. Az alábbiakban egy kis összefoglaló a német - osztrákról.

Friss hír a magyar válogatottról, hogy Rosta Miklós gyermeke születése miatt hazautazott, őt Szöllősi Szabolcs pótolja.

A magyar válogatott győzelmével az I. főcsoport tabellájának második helyére ugrott, bár tudjuk, hogy egyenlő pontszám esetén az osztrákok jönnek ki jobban.

Egy újabb magyar sikerrel már biztosan ott leszünk a legjobb 6 között, az elődöntőben való szereplés pedig attól függ, hogy Ausztria milyen eredményt ér el előbb a franciák, majd az izlandiak ellen, valamint, hogy mi hogyan teljesítünk az utolsó fordulóban.

I. főcsoport tabella 2 meccs után

Férfi kézilabda Eb - középdöntő - 2 forduló után

I. Főcsoport menetrend (Lanxess Arena, Köln)

január 18, 15:30: MAGYARORSZÁG 29-30 (17-17) Ausztria
január 18, 18:00: Franciaország 34-32 (18-18) Horvátország
január 18, 20:30: Németország 26-24 (15-14) Izland
január 20, 15:30: Franciaország 39-32 (17-14) Izland
január 20, 18:00: MAGYARORSZÁG 29-26 (14-13) Horvátország
január 20, 20:30: Németország 22-22 (11-12) Ausztria
január 22, 15:30: Horvátország vs. Izland
január 22, 18:00: Franciaország vs. Ausztria
január 22, 20:30: Németország vs. MAGYARORSZÁG
január 24, 15:30: Ausztria vs. Izland
január 24, 18:00: Franciaország vs. MAGYARORSZÁG
január 24, 20:30: Németország vs. Horvátország

Pontegyenlőség esetén a következők döntenek

  • pontok száma
  • egymás ellen szerzett pontok száma
  • egymás elleni gólkülönbség
  • egymás elleni szerzett gólok száma
  • teljes gólkülönbség

Németország - Magyarország fogadás

Legutóbb 2022 tavaszán játszottunk a németek ellen egy barátságos mérkőzést, akkor pedig egy gólparádés találkozón 31-31-es eredmény született. 

Tétmérkőzésen utoljára a 2021-es férfi kézilabda vb-n szerepeltünk ellenük, és egy gólos sikert arattunk (eredmény 29-28), és bízunk benne, hogy hétfő este ezt újra tudjuk ismételni.

január 22., hétfő

A mérkőzésre vonatkozó nyereményszorzók alapján újra nem mi vagyunk az esélyesek, és ez majd várható az utolsó meccsünkön is. Mindenesetre azt már megtanultuk, hogy aki az idei Eb-n a magyarok sikereire fogadott, az jól járt, főleg azokon a meccseken amikor nem voltunk favoritok. 

Tudtad? 
A 2024-es férfi kézilabda Eb alatt részt vehetsz tippjátékunkon, ahol a legjobb 8 játékos ingyenes fogadásban részesül az Unibet jóvoltából. Tippelj te is!

A németek, mint házigazdák, a jelenlegi Eb-n a franciák és az osztrákok ellen buktak, a többi meccsüket azért aránylag gond nélkül hozták. Mi szeretnénk az előbbi kettő mellé felkerülni a listára, bár ez nagyon nehéz feladat lesz.

Aki a magyar sikerben bízik annak a DNB Magyarországot ajánlott választania, ami a cikk írásakor 3.45-ös szorzón volt játszható, mi viszont gólokat várunk a mieinktől.

Magyarország góljainak száma 25,5 felett @ 1.78 (Unibet)

További kézilabda tippek

Hol lehet élőben nézni a Németország - Magyarország férfi Eb-meccset?

Amennyiben rendelkezel Unibetes számlával, és egyenleged nagyobb, mint nulla, akkor tudnod kell, hogy a fogadóiroda élőben közvetíti a férfi kézilabda Eb középdöntőinek összes mérkőzését, köztük a Németország - Magyarország találkozót is.

Hagyományos dobozban (TV-ben) a mérkőzést hétfőn, 20:30-tól az M4 Sport csatornán követhetjük élőben.

Hajrá srácok! Hajrá Magyarország!

  Unibet élő közvetítés

Borítókép: Imre Bence a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság középdöntőjének második fordulójában, a Magyarország - Horvátország mérkőzésen a kölni La Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI Fotószerkesztőség