Az UEFA sorsolt és kiderült, hogy kinek van és kinek nincs lehetősége jegyet vásárolni a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseire. A kevésbé szerencsések is ott lehetnek Magyarország meccsein, de kőkeményen zsebbe kell nyúlniuk.

Azok akik a helyszínen szeretnék megtekinteni kedvenceik foci Eb mérkőzéseit, az UEFA jegyárusító portálján regisztrálhattak december 12-ig, melyet egy sorsolás követett január folyamán ahol kiderült, hogy kik azok a szerencsések akik konkrétan meg is vásárolhatják belépőiket.

Ezen a linken tudod ellenőrizni, hogy jelentkezésed sikeres volt vagy sem, de azóta lehetséges, hogy már emailben is tájékoztattak a sorsolás eredményéről.

Elméletileg a meg nem vásárolt jegyekre majd még lehet pályázni, valamint március folyamán megnyitják az UEFA hivatalos viszonteladói platformját, ahol a szurkolók eladhatják a korábban megvásárolt belépőiket.

Foci Eb 2024 Hospitality csomagok

Aki korábban követte az UEFA Bajnokok Ligája mérkőzéseit, az az alábbi reklámszöveggel valószínű, hogy találkozott már:

Van, amit nem lehet pénzért megvenni. Minden másra ott a MasterCard.

Jelen pillanatban is érvényes ez a dolog, ugyanis bár lehet, hogy nem volt szerencsénk a sorsolásnál, viszont ha bankkártyánkon van megfelelő keret, akkor majdnem bármi megvásárolható, akár foci Eb 2024 jegyek Magyarország mérkőzéseire.

Az UEFA az alap belépőkön kívül prémium kategóriás jegyeket (úgynevezett Hospitality csomagokat) biztosít azok számára, akik ezt megfizethetik, és úgy látszik ezeket még nem kapkodták el.

A prémium csomagok eladására az UEFA a 2024 Hospitality Experienc AG-t bízta meg, a teljes kínálatot pedig ezen a weboldalon láthatjuk.

Összesen négy különböző csomag áll rendelkezésre, ami lehetőséget ad a szurkolóknak, hogy kiválasszák a számukra megfelelőt. 

Helyszín csomag

Ez a csomag lehetővé teszi a szurkolók számára, hogy hozzáférést szerezzenek egy adott stadionon játszott összes mérkőzéshez a torna során, és az árak a választott helyszíntől függően változnak.

Döntő csomag

A következő csomag a döntőkre vonatkozik, amely lehetőséget ad a szurkolóknak arra, hogy hozzáférést szerezzenek az egyik vagy mindkét elődöntő mérkőzéshez, valamint a döntőhöz, attól függően, hogy melyik kategóriát vásárolják meg.

Kövesd a csapatod csomag

Ez a csomag lehetővé teszi a szurkolók számára, hogy részt vegyenek az Euro 2024-es nemzeti válogatottjuk három csoportmérkőzéséből egy, kettő vagy mindhármon.

Kiválasztott egyedi mérkőzések csomag

Az utolsó csomag lehetőséget ad a szurkolóknak, hogy részt vegyenek egy illető csapat bármelyik egyetlen mérkőzésén, kivéve a nyitómérkőzést, a döntőt és minden olyan mérkőzést amelyen a házigazda Németország szerepel.

Teljes árlista (PDF)

Mennyibe kerülnek Magyarország foci Eb mérkőzéseire a Hospitality csomagok?

Mint tudjuk a Marco Rossi által vezetett nemzeti csapatunk a 2024-es labdarúgó Eb A-csoportjába került, ellenfelei pedig a házigazda Németország, Svájc, valamint Skócia lesz, a menetrend pedig a következő:

  • 2024 június 15., 15:00CET: MAGYARORSZÁG vs. Svájc (Köln)
  • 2024 június 19., 18:00CET: Németország vs. MAGYARORSZÁG (Stuttgart)
  • 2024 június 23., 21:00CET: Skócia vs. MAGYARORSZÁG (Stuttgart)

Tettünk egy kört, hogy megtudjuk mennyibe kerül megtekinteni a magyar labdarúgó válogatott foci Eb mérkőzéseit.

Magyarország csoportmeccseire vonatkozó csomag

  • Club Lounge csomag: 5400 euró + díjak / fő
  • Prestige Lounge csomag: 7200 euró + díjak / fő

Magyarország - Svájc csomag

  • Club Lounge csomag: 1250 euró + díjak / fő
  • Prestige Lounge csomag: 1850 euró + díjak / fő
  • Skybox csomag: 2300 euró + díjak / fő

Skócia - Magyarország csomag

  • Club Lounge csomag: 1750 euró + díjak / fő
  • Prestige Lounge csomag: 1850 euró + díjak / fő
  • Skybox csomag: 2300 euró + díjak / fő

A Németország - Magyarország mérkőzésre nem lehet egyedi prémium csomagot vásárolni, ezt csak úgy nézhetjük meg a lelátóról ha teljes hárommeccses csomagot vásárolunk.

Az, hogy maga a csomagok mit tartalmaznak azt ebből a PDF dokumentumból tudjuk meg részletesebben, például a legolcsóbb Club Lounge megvásárlásával a következőkben részesülhetünk:

  • helyjegyek a Club Lounge közelében a hosszú oldalon, vagy a kapu mögött
  • street food jellegű kaja
  • borok, sörök, üdítők és kávé
  • parkoló hely kérésre, amennyiben elérhető

Összegezve

A legolcsóbb csomagot a Magyarország - Svájc meccsen találtuk, ahol a Club Lounge szolgáltatásért fejenként 1487,50 eurót kell kifizetnünk (díjakkal együtt), ami átszámolva (385 forint / eurós árfolyamon) 572 687,5 Ft, viszont ha mind a három csoportmeccsünket élőben néznénk, akkor a legolcsóbb csomag fejenként 6426 euró (díjakkal együtt), ami 2 474 010 millió Ft. Ha párral vagy baráttal utaznánk, akkor az már közel 5 millió.

Te mennyi pénzt lennél hajlandó kiadni azért, hogy élőben nézd Szoboszlai Dominikék foci Eb-s szereplését?

Borítókép: Szoboszlai Dominik, a magyar csapat játékosa ünnepel a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők kilencedik fordulójában, 2023. november 16-án. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt