A 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság kapcsán már 21 résztvevő ország kiléte ismert, már csak a három pótselejtezőről kijutó válogatottra várunk, ennek fényében vizsgáltuk, kik lehetnek Magyaroszág lehetséges ellenfelei az Eb-n. 

Kialakult a négy kalap a 2023. december 2-án 18 órától rendezett Eb-sorsolásra, így már azt is tudjuk, hogy Magyarország a második kalapból várja a hamburgi eseményt. Minden csoportban négy csapat kap helyet, Magyarország ellenfeleit az első, harmadik és negyedik kalapból sorsolják.

A magyar válogatott lehetséges ellenfelei
MTI/Hegedüs Róbert

Jól látható, hogy létrejöhet egy igazi halálcsoport is számunkra, hiszen Franciaország, Hollandia és Olaszország mellé is kerülhetnek Szoboszlaiék, viszont akár összejöhet egy Portugália, Szlovákia és egy pótselejtezőről érkező csapat is, mint leendő ellenfél. Kik kerültek pótselejtezőre? 

A 12 válogatottra március végén vár egy kétfordulós pótselejtezős minitorna, ezeket a nemzeteket három darab négyes csoportra bontották, ahol elődöntőket és döntőket rendeznek, sorsolás pedig a következőképpen alakult:

  • A divíziós elődöntők (döntő helyszíne: Wales):
    Lengyelország – Észtország
    Wales – Finnország
  • B divíziós elődöntők (döntő helyszíne: Bosznia-Hercegovina):
    Izrael – Izland
    Bosznia-Hercegovina – Ukrajna
  • C divíziós elődöntők (döntő helyszíne: Grúzia)
    Grúzia – Luxemburg
    Görögország – Kazahsztán

Az látszik, hogy a C divízió tűnik a leggyengébbnek, onnan akár még Luxemburg és Kazahsztán is kvalifikálhatja magát kis szerencsével az Eb-re. A legerősebb egyértelműen az A jelű divízió, ahol ugyan Lengyelország a favorit, de nem lenne meglepő, ha Finnország vagy Wales jutna ki.

A hat pótselejtezős elődöntőre már megérkeztek az Unibet ajánlatai, ezeket március 21-én rendezik, míg az elődöntőkben egyértelmű a házigazda kiléte (hazai pályán szereplő csapat), addig a döntőknek Wales, Bosznia-Hercegovina és Grúzia ad otthont, így ha eljutnak az adott divízió fináléba, kedvező helyzetben lehetnek.

Foci-eb 2024 pótselejtezők

március 21., csütörtök