Andy Murray helyzete korántsem olyan kilátástalan mint ahogyan az látszott az Ausztrál Openen tartott sajtótájékoztatóján. Úgy hírlik, hogy mégis van esélye a folytatásra. 

Bob Bryannek hasonló sérülése volt és egy olyan műtéten esett át, amely lehetővé tette, hogy öt hónapra rá ismét teniszpályán legyen. Annak ellenére, hogy orvosa szerint a beavatkozás után 7-8 hónapra rá várható a teljes felépülés, bevallása szerint, Bob már kiválóan érzi magát. Andy az említett folyamat alatt árnyékként követte Bob helyzetét.

Az tény, hogy az egyéni tenisz teljesen más fizikai teljesítőképességet igényel mint a páros versenyszám, az erőfeszítés színvonala magasabb, de legalább Murray számára van fény az alagút végén. Andy előző műtéte Ausztráliában volt, most pedig New Yorkban próbálnak segíteni rajta. Orvosa, Edwin Su szerint, lehetőség van rá, hogy újra játszani fog. Mindenképp biztató jel lehet Andy számára, hogy a beavatkozás hatásosságát olyan fizikailag nagy teljesítőképességet igénylő sportágak esetében bizonyították már, mint a kosárlabda és a jégkorong.

Halep megváltoztatja stratégiáját

Mint ahogyan az sejthető volt, Simona Halep az Australian Openen ráfázott kissé arra a döntésére, hogy edző nélkül kezdte a idényt. Az ausztrál versenyen csak a nyolcaddöntőig jutott, ami komoly visszaesésnek számít a tavalyi döntő után. A világranglistán elfoglalt első helyét is elveszítette és jelen pillanatban "csak" a harmadik. A tervezettnél hamarabb döntött úgy, hogy mégiscsak szüksége lenne egy szakember útbaigazítására és David Goffin volt edzőjének, Thierry Van Cleemput segítségét kérte ideiglenesen, próbaidőre. A Dohában és Dubaiban zajló tornák után fog eldőlni, hogy az együttműködés hosszú távú vagy sem.

Thierry Van Cleemput (j) még a David Gofinnel való együttműködése idején (Fotó: Leonard Zhukovsky / Shutterstock.com)

Federer a salakra szorul?

A vártnál gyengébbre sikerült ausztráliai szereplése után, Roger Federer állítólag idén nem hagyja ki a salakszezont, mint tette azt tavaly. Bár a rajongóknak egy része úgy magyarázta a svájcinak ezen döntését, hogy ez lesz karriere utolsó éve, és még egyszer biztosan szeretne játszani a legnagyobb tornákon, nagyobb a valószínűsége inkább annak, hogy a 20-szoros Grand Slam-bajnok égetőbbnek látja a pontgyűjtést (az ATP világranglistán a 6. helyen áll jelenleg). Nem feltétlenül azért, mert Rogert még túl nagyon érdekelné az első hely, hanem azért, hogy elkerülje a következő nagyobb tornákon a nehezebb sorsolásokat. A Roland Garros igazgatója, Guy Forget nincs meglepődve , szerinte a játékosoknak szükségük van az önbizalomra, és ez a rendszeres játékból eredhet, melynek hiányában egy teniszező úgy jár mint egy zongoraművész aki elveszíti a gyakorlatát.

A teniszversenyek ezen a héten sem szünetelnek. Amíg a férfiak csak a hétvégén lépnek akcióba a Davis Kupa-selejtezők során, a nőknél két fontosabb torna is zajlik, Szentpéterváron, illetve Hua Hinben.

Tippelj a hét legfontosabb WTA tornáinak mérkőzéseire. A legjobb tippelő pénznyereményben részesül. Heti tenisz tippjáték

Kiemelt keddi mérkőzések:

Fogadj teniszre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019.01.28. (13:01).