Sloane Stephens a Guadalajara-i tornagyőzelmével visszakapaszkodni próbál az elitbe, de a bukmékerek szerint Naomi Osaka ellen nem sok esélye van még úgy sem, hogy a japán játékos elég ritkán játszik mostanában.

Sloane Stephens (Fotó: Rena Schild/shutterstock.com)

Hosszan tartó hullámvölgye után, Sloane (WTA 38.) kimászott Guadalajaraban az eredménytelenség sötétjéből és öt győzelem után megszerezte a bajnoki címet, amely az elsőnek számít 2018 óta. Ez a teljesítmény annál értékesebb, hogy az Australian Openen elszenvedett első fordulós kiesése után következett. Bár nem élvonalú ellenfeleket győzött le Mexikóban, sokat számíthat az egymás után lejátszott meccsek ritmusába való belerázkódása, főleg egy olyan játékossal szemben, aki a tavalyi US Open óta csak két tornán indult és azokon sem ért el kiemelkedő eredményeket.

A világranglista 78. helyére visszaesett Naomi Osaka a Melbourne-i Summer Set 1 tornán kezdte a 2022-es idényt, ahol eljutott az elődöntőig, de az Australian Openen már a harmadik fordulóban búcsúzott. Ezek nem a legjobb előjelek a bukik által esélyesebbnek vélt japán játékos számára, főleg, hogy az egymás elleni mérkőzések mérlegét az amerikai vezeti 2-0-ra. Mindkét eddigi összecsapásuk kemény borításon zajlott, először Acapulcoban találkoztak 2016-ban, majd Szingapúrban a 2018-as WTA Finals alkalmával. Sloane mexikói tornagyőzelme még nem adott okot arra, hogy fenntartások nélkül kijelenthessük, hogy visszatért az élvonalba, de kihasználhatja Naomi Osaka mostani gyenge játékformáját.

március 11., péntek

Szett hendikeppel Stephens, Sloane +1.5 @ 1.86
Mérkőzés nyertese Stephens, Sloane @ 3.25

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.03.10., 07:15.