A tavalyi év végén arról tájékoztattuk olvasóinkat, hogy a bwin megszünteti sportfogadás részlegét a Magyarországon élők számára, picivel több, mint fél év után pedig úgy döntöttek, hogy lehúzzák a rolót a kaszinó, valamint póker részlegen is.

Döntésük indokaként a július 1-től bevezetett bankkártya korlátozásokat említik, de kitérnek arra is, hogy szerintük a jelenlegi intézkedés (blokkolás) nem felel meg az EU-s, valamint a magyar jogszabályoknak. Utóbbi kijelentés azért furcsa, mert a bankok pont a magyar jogszabályokban leírtak alapján járnak el.

Kivonulásuk kevésbé érinti a magyar sportfogadókat, viszont sokkal inkább fájdalmasabb a póker játékosok számára, főleg azért, mert nem csak a bwin, hanem ezáltal a PartyPoker is távozik, utóbbi meg eléggé népszerű volt körükben.

Ugyancsak levelükből megtudjuk, hogy a leállásuk több lépésben valósul meg:

  • július 17-től leállítják a számlafeltöltési lehetőségeket Magyarországon élők számára
  • július 31-től elérhetetlenné válnak a kaszinó játékok, valamint a póker
  • július 31. után már csak  bejelentkezni lehet a játékos számlánkra, és kikérni egyenlegünket

Elmondásuk szerint jelen pillanatban az alábbi kifizetési metódusok működnek, és arra biztatják játékosaikat, hogy amennyiben szeretnék már most kérjék ki a számlájukon szereplő összegeket:

Ami az aktuális, még meg nem forgatott bónuszokat illeti, erre is kapunk egy tájékoztatást:

  • a meglévő kaszinó bónuszok forgatási követelményeit július 31-ig lehet teljesíteni, ellenkező esetben törlésre kerülnek
  • július 31-től az összes olyan pókertorna mely magyar játékosoknak szólt törölve lesz
  • minden egyes hűségpont, fel nem használt pókerjegy, turné dollár július 31-től elévül

A bwin a magyar sportfogadás piac egyik fontos szereplője volt a 2000-es évek második felében, számos marketingtevékenységet folytattak Magyarországon, idővel viszont veszített népszerűségéből, főleg annak következtében, hogy hol kizárta a magyar játékosokat, hol engedélyezte számukra a szolgáltatás igénybevételét. Jelenleg az Entain csoport tagja, olyan egyéb márkákkal karöltve, mint a Gamebookers, Partypoker, Ladbrokes, vagy akár a Sportingbet.

Megbízható fogadóirodát keresel? Íme a top 3 online fogadóiroda (látogatóink értékelései alapján).