Simona Halep és Anett Kontaveit számára az erdélyi döntő nagy fontossággal bír, a román játékosnak az első tornagyőzelme lenne idén, amely épp hazai pályán jönne, az észtországi játékosnak pedig az elmúlt néhány roppant eredményes hónapját egy WTA Finalsra való kijutással tetőzné.

Simona Halep (Fotó: FRANCESCO PANUNZIO / Shutterstock.com)

Mindkét játékos szettvesztesség nélkül száguldott a döntőbe. Simona (WTA 18.) még gémeket is alig veszített, ami egy sérülés által megcsonkított idényének legjobb menetelését jelenti. Az elődöntőben 6-0, 6-1-re verte Marta Kostyukot és így remek formában várja a finálét. Anett (WTA 14.) augusztus közepe táján öt egymás utáni vereségnek úgy vetett véget, hogy azóta csak három meccset bukott összesen. Ezalatt tornákat nyert Clevelandban, Ostravaban és Moszkvában, így már csak egy győzelemtávolságra van az idényzáró WTA Finalsra való kijutást biztosító nyolcadik helytől. A kolozsvári elődöntőben Rebecca Petersont búcsúztatta 6-3, 6-2-re.

Bármennyire is remek Kontaveit vágtája, nem kell figyelmen kívül hagyni, hogy a három eddigi egymás elleni mérkőzésükön, amelyből kettő kemény pályán zajlott, Kontaveit még egy szettet sem tudott nyerni. Legutóbb a 2020-as Australian Open negyeddöntőjében találkoztak és Halep 6-1, 6-1-re nyert. Az viszont mérlegelhető, hogy talán egyszer sem volt annyira jó formában amikor Halepel játszott, mint amilyenben jelen pillanatban van és a bukmékerek szerint jó esélye van szépíteni.

2021.10.31., Vasárnap

17:30  Simona Halep - Anett Kontaveit    2.10    1.73

Fogadj a döntőre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok a Betfair fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2021.10.30. - 20:05