A Manchester City úgy tűnik, tervezi, hogy hosszú távon köti le Erling Haalandot azzal, hogy új szerződést ajánlanak neki. 

Ez az új szerződés eltörölné a jelenlegi szerződésében szereplő 200 millió eurós kilépési záradékot. Ez a lépés valószínűleg arra irányul, hogy csökkentsék annak az esélyét, hogy más top klubok, például a Real Madrid vagy a FC Barcelona leigazolhassák Haalandot.

A 23 éves norvég válogatott jelenlegi szerződése 2027-ig tart, és a jelenlegi szerződésében szereplő kilépési záradék az idő múlásával csökken. Manchester City úgy tűnik, hogy hajlandó Haalandnak fizetésemelést ajánlani, és egy évvel meghosszabbítani szerződését annak érdekében, hogy biztosítsa, Haaland hosszú távon a klubnál maradjon, és ne legyen könnyen más klubok számára elérhető.

Pep Guardiola nevetve elutasította azokat az állításokat, hogy aggódnia kellene a szezonban elhibázott helyzetek számával kapcsolatban, amelyeket Erling Haaland rontott el.

A Manchester City menedzsere azt állítja, hogy bárki, aki azt mondja, hogy a termékeny norvég játékos pazarlóvá vált, hamarosan be fog tévedni - és majd kénytelen lesz bocsánatot kérni.

Haaland 52 gólt szerzett az előző idényben a Cityben egy lenyűgöző bemutatkozó szezonban, és látszólag erős kezdést vett az új szezonban is, hét gólt szerezve nyolc mérkőzésen.

Mégis, az elemzések azt mutatják, hogy ebben az idényben 12 "nagy lehetőséget" hibázott el, ebből kilencet az utóbbi két meccsén, a West Ham és a Red Star Belgrade ellen. Az előző szezonban nyolc meccs után 12 gólt szerzett, és nyolc "nagy lehetőséget" hibázott el.

"Nem fogok aludni ma este!" 

viccelt Guardiola, amikor ezeket a számokat megemlítették neki a Nottingham Forest elleni bajnoki mérkőzés előzetes sajtótájékoztatóján.

"Inkább ne kritizáljátok Erlinget túlságosan. Kritizáljátok inkább a szélső védőt, a középhátvédet vagy az edzőt, de soha, de soha ne kritizáljátok a csatárt, aki ezeket a gólokat lőtte, mert akkor fog gólt lőni, és akkor ti lesztek abban a helyzetben, hogy bocsánatot kelljen kérnetek tőle."

Guardiola elismeri, hogy Haaland nem volt teljesen fitt a szezon kezdetén, de ez nem váratlan a tavalyi megterhelés után.

"Meglehetősen egyszerű - nem volt teljesen fitt," mondta. "A felkészülési időszakban nem vártam tőle, hogy teljesen fitt legyen.

"Általában az új játékosok hamarabb teljesen fitté válnak. Amikor nem kezdtél a múlt szezonban, hamarabb vagy fitt."

"Amikor megnyered a triplát, talán azt gondolod, 'várok egy hetet tovább, hogy teljesen fitt legyek.' Ez idő kérdése."

október 12., csütörtök