Bár az idei női kézilabda világbajnokság számunkra hétfőn este lezárul, az utolsó középdöntős mérkőzésünknek mégis borzasztóan nagy jelentősége van.

Nem sikerült a bravúr szombat este, kikaptunk Svédországtól, a nap folyamán meg amint az várható volt Montenegró és Horvátország sem tévedett, így az utolsó meccs továbbjutás szempontjából számunkra nem fontos. Gondolnánk ezt alapjáraton, de a valóság teljesen más, ugyanis egy győzelemmel 6 ponttal zárnánk a csoportot, a harmadik helyen, ez pedig azt jelentené, hogy az olimpiai kvalifikációs helyekért küzdhetnénk. 

Magyarország női kézilabda csapatának esélye olimpiai kvalifikációt játszani

A 2023-as női kézilabda vb számunkra zárulna hétfőn, mivel a 9-12. helyekért nem rendeznek külön meccseket, helyette a végső rangsor kialakításánál figyelembe veszik a 4 középdöntős csoport legjobb harmadik helyezettjeinek eredményeit. 

Mivel Norvégia és Franciaország is ott van a legjobb 8 között az idei világbajnokságon, ők pedig már olimpiai résztvevők, ezért a mostani torna 9. helyezettjének is járna olimpiai kvalifikáció, sőt mi több ha mondjuk Brazília szerezné meg a 9. helyet (amire esélye van), akkor a 10. helyezett is örvendhet. Ide kellene nekünk beérnünk, hogy boldogan utazzanak haza a lányok. 

Kivel kell harcba szállnia Magyarországnak a 9. vagy 10. helyért?

Először is nagyon fontos, hogy csak akkor számolgathatunk, ha legyőzzük az utolsó meccsünkön Horvátországot.

Rangsorolásnál a következők számítanak:

  1. Gólkülönbség (csak középdöntős mérkőzéseket figyelembe véve)
  2. Szerzett gólok száma (középdöntőben)
  3. Pontok száma a selejtező csoportokban
  4. Gólkülönbség a selejtező csoportokban
  5. Szerzett gólok száma (selejtező csoportokban)

És akkor jöjjön a matematika csoportonként.

  • 1. csoport: Magyarország (+19 gól, -1 meccs)
  • 2. csoport: Szlovénia (-2 gól)
  • 3. csoport: Románia (-5 gól, -1 meccs), Lengyelország (-23 gól, -1 meccs)
  • 4. csoport: Brazília (+22 gól)

Láthatjuk, hogy mivel a magyar női válogatott gólaránya nagyon jó, ezért egy horvátok elleni siker gólokban mért nagysága csak abból a szempontból lenne fontos, hogy Brazília elé kerülhetnénk vagy sem, de ez sem lényeges, mivel a dél-amerikaiak már biztosan olimpiai résztvevők.

Tehát a lényeg: győzni kell Horvátország ellen!

Magyarország - Horvátország fogadás

És ha a győzelem összejön mi meg fogadtunk is rá, akkor szép kis hétfő esténk lehet, főleg annak tudatában, hogy 3.00-ás szorzón játszható Magyarország győzelme.

Nagyon nehéz mérkőzésre számíthatunk, ugyanis a horvát lányoknak még esélyük van továbbjutniuk a legjobb 8 közé, ha minket legyőznek és Montenegró nem arat sikert Svédország ellen. Sőt mi több egy döntetlen esetén is továbbjut Horvátország, ha a svédek legyőzik Montenegrót. 

december 11., hétfő

Sajnos a legutóbbi egymás elleni találkozóink eredményei a horvátok felé billenti a mérleget, a tavalyi női kézilabda Eb-n 3 góllal (21-18) nyertek ellenünk, míg két évvel korábban 2 góllal (24-22) győztek le minket ugyancsak az európai kontinenstornán. Utoljára 2018 decemberében sikerült legyőzni Horvátországot (24-18).

Tudtad? 
A 2023-as női kézilabda VB alatt részt vehetsz tippjátékunkon, ahol a legjobb 8 játékos ingyenes fogadásban részesül az Unibet jóvoltából. Tippelj te is!

Mivel mindkét csapat számára fontos a győzelem ezért egy nagyon szoros mérkőzésre számítunk, így aki a magyar lányok győzelmére fogadna, de ezt biztonságosabb keretek között tenné, akkor annak a Magyarország +1,5 gólos hendikep fogadást 1.87-ért érdemes választania. Mi viszont all in megyünk, kizárva a döntetlent.

Magyarország nyer (döntetlen esetén tét visszajár) @ 2.63

További kézilabda tippek

Hol lehet élőben nézni a Magyarország - Horvátország női vb-meccset?

Amennyiben rendelkezel Unibetes számlával, és egyenleged nagyobb, mint nulla, akkor tudnod kell, hogy a fogadóiroda élőben közvetíti a női kézilabda vb mérkőzéseit, köztük a Magyarország - Horvátország találkozót is.

Hagyományos dobozban (TV-ben) a mérkőzést hétfőn, 18:00-tól az M4 Sport csatornán követhetjük élőben.

Hajrá csajok! Hajrá Magyarország!

  Unibet élő közvetítés

Borítókép: Szöllősi-Schatzl Nadine az olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének második fordulójában 2023. december 9-én. Fotó: MTI/Illyés Tibor