A férfiak után a magyar női kézilabda válogatott is ott lesz a 2024-es párizsi olimpián, hacsak nem történik valamilyen hatalmas dráma, de ilyenekre ne is gondoljunk.

A női kézilabda olimpiai selejtezős tornájának utolsó játéknapján Magyarország hazai környezetben, a debreceni Főnix Arénában lép pályára Japán ellen, ez a mérkőzés pedig arról szól, hogy Golovin Vlagyimir lányai ott lesznek a nyáron zajló világeseményen, a párizsi olimpián vagy sem.

Sokan már hátradőltek, részben jogosan a pénteken aratott csodálatos svédek elleni győzelem után, és úgy tekintenek a vasárnapira, mint egy sima edzőmeccsre, de korántsem lesz az. Főleg, hogy egy olyan Japán ellen kell megküzdenünk akik bár 7 gólos vereséget szenvedtek Svédországtól az első meccsükön, azért az első félidőben mutatott játékuk nem volt egyáltalán rossz, azon a találkozón. Azt is tudjuk róluk, hogy képesek meglepetéseket okozni: a 2023-as világbajnokságon legyőzték a házigazda Dániát, nyertek Szerbia ellen, sőt a németeket is megszorongatták.

De még mielőbb felvázolnánk a lehetséges forgatókönyveket, lássuk mi történt eddig az olimpiai selejtezős tornán.

Eddigi eredmények:

  • Magyarország 49 - 11 (24 - 6) Nagy-Britannia
  • Svédország 35 - 28 (17 - 13) Japán
  • Svédország 25 - 28 (11 - 15) Magyarország
  • Japán 43 - 16 (43 - 16) Nagy-Britannia

Olimpiai selejtezős torna 2024 tabella (2. játéknap után)

  Női kézilabda olimpiai selejtezőtorna (helyszín: Debrecen)    
POZ. ORSZÁG GÓLOK PONTSZÁM
1. MAGYARORSZÁG 77:36 (+41) 4
2. Svédország 60:56 (+4) 2
3. Japán 71:51 (+20) 2
4. Nagy-Britannia 27:92 (-65) 0

Végső rangsor kialakításánál a következő kritériumok alapján döntenek: 

  1. pontok száma
  2. egymás elleni pontok száma
  3. egymás elleni gólkülönbség
  4. egymás ellen szerzett gólok száma
  5. teljes gólkülönbség
  6. szerzett gólok száma
  7. sorsolás

Vasárnapi program:

április 14., vasárnap

Hogyan juthat ki Magyarország a 2024-es párizsi olimpiára?

Amint fent is látható már csak két mérkőzés maradt hátra a női kézilabda olimpiai selejtezős tornából. Svédországnak van a legegyszerűbb feladata, ugyanis nekik azt a Nagy-Britanniát kell legyőzniük, akik tőlünk 49, majd a japánoktól 43 gólt kaptak. Szóval nyugodtan kijelenthetjük, hogy Svédország olimpiai résztvevő.

Számunkra nagyon fontos volt a svédek elleni mérkőzés és a jó eredmény begyűjtése, a lányoknak pedig ezt sikerült összehozniuk, így már fél lábbal mi is olimpiai szereplők vagyunk.

Az egymás elleni mérleg is nekünk kedvez Japánnal szemben, bár való igaz, hogy 2019 óta nem találkoztunk velük, de azelőtt sorban nyertük a találkozókat.

Magyarország olimpiai résztvevő ha:

  • vasárnap este legyőzzük Japánt vagy döntetlent játszunk velük
  • 4 gólos vereség esetén is mi jutunk ki Párizsba

2024-ben a magyar sportvilág már átélt egy hatalmas drámát, amikor 22 pontos előnyről magyar női kosárlabda válogatottunk elbukta az olimpiai részvételt, köszönjük még egy ilyenre nincs szükségünk, úgyhogy maximális koncentrálás, le kell győzni Japánt is!

Ettől eltekintve, Japán sem szórakozásból érkezett Debrecenbe, mert nem volt jobb dolga, így valami azt sugallja, hogy nem fogunk hatalmas gólarányú győzelmet aratni ellenük. Az alábbi tippben lehet érték, attól eltekintve, hogy Magyarországnak szurkolunk.

TIPP: Japán +5,5 gól (vagyis Japán nem kap ki 5 gólnál többel) mindez 1.80-as szorzón, az Unibeten

Hajrá csajok! Hajrá Magyarország!

Hol lehet élőben nézni a Magyarország - Japán női kézi meccset?

Sajnos a mérkőzéseket nem tudjuk élőben követni a megszokott népszerű fogadóirodáknál, mint például az Unibetnél, viszont hagyományos módon, TV-ben követhetőek lesznek.

Hagyományos dobozban (TV-ben) a Magyarország - Japán mérkőzést vasárnap, 19:15-től az M4 Sport csatornán követhetjük élőben, délután 16:45-től pedig a Nagy-Britannia - Svédország találkozót nézhetjük, ugyancsak az M4 Sporton.

Akinek van lehetősége az akár a helyszínen is megtekintheti a sorsdöntő mérkőzéseket.

A jegyeket a https://jegy.mksz.hu/ weboldalon vásárolhatjuk, a belépők pedig egész naposak, vagyis egy jegy megvásárlásával az összes aznapi meccs megnézhető (fent a program).

A legolcsóbb belépők 6000 Ft-ba kerülnek, míg a legdrágábbak 16,500 Ft-ba.

  • Helyszín: Debrecen, Főnix Aréna (térkép)

Borítókép: A magyar csapat tagjai ünneplik győzelmüket a női kézilabda olimpiai selejtezőtorna 2. fordulójában játszott Svédország - Magyarország mérkőzés végén. Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI Fotószerkesztőség