Gólzáporos gálameccset játszott a PSG valamint az Al-Hilal és az Al-Nassr szaúdi klubcsapatok közös kerete.

Pénzért nem csak foci-vb-t lehet rendezni

Csodás napokat élt meg a szaúd-arábiai nép az elmúlt időszakban, ugyanis egy heten belül három sztármérkőzést is rendeztek a 68 000 férőhelyes King Fahd Nemzetközi Stadionban.

Múlt vasárnap a spanyol szuperkupa döntőjében egy El Clásicóval kezdődött a parádé, majd szerdán az olasz bajnok AC Milan a városi rivális Inter ellen lépett pályára a szuperkupa döntőn, míg rá egy napra a PSG arab vendégszereplése következett, az ellenfél pedig a hazaiak két sztárcsapatának (Al Nassr, Al Hilal) a közös kerete volt.

Potyogtak a gólok már az első játékrészben

Nem csalódtak a világ különböző pontjairól meccset követő nézők, ugyanis minden idők legjobb két focistája, Lionel Messi és Cristiano Ronaldo kezdőként ölelhette meg egymást. 

A mérkőzés első találatára mindössze 3 percet kellett várni, amikor Neymar tökéletesen látta meg az induló argentin klasszist, aki nem tétovázott, és megszerezte a PSG vezető gólját.

A mérkőzés 34. percében Ronaldo a párizsiak kapusával, Keylor Navasal ütközött, és Al Jassim játékvezető büntetőt ítélt a hazaiaknak, melyet Ronaldo higgadtan értékesített is.

Picit meglepő, hogy egy gálamérkőzésen ezt történt, de a találkozó 39. percében villant a piros lap is, ugyanis a párizsiak védője, Bernat, utolsó védőként szabálytalankodott, ezért kiállították.

A PSG-t ez az esemény nem viselte meg, ugyanis négy perccel később Mbappé egy csodálatos beadással megtalálta csapattársát Marquinhos-t aki nem tévedett. Sőt, akár két gólra is növelhették volna előnyüket amennyiben a brazil Neymar nem hagyja ki az első játékrész hosszabbításában a büntetőt.

A sors fintora ugyebár, hogy jött ami általában ilyenkor már várható, az egyenlítés, még hozzá Ronaldótól, aki egy beadás során fejessel előbb a kapufát találta el, a visszapattanó labdával viszont már nem hibázott. Első félidő eredménye: 2-2.

Nyertes lett a gólos fogadásunk

Aki megfogadta tanácsunk az jól járt, ugyanis zöldült a szelvénye már a meccs 34. percében. A mérkőzés előtt két tippet javasoltunk, ezek a következők voltak:

  • Cristiano Ronaldo gólt szerez 2.55-ért
  • Lionel Messi gólt szerez 1.87-ért

Ha valaki ezt a két fogadási lehetőséget egy szelvényen megjátszotta akkor az eredő nyereményszorzó nem kevesebb, mint 4.76 volt. Egy 1000 forintos téttel ez 3760 forint tiszta profit! Sokszor a sportfogadásban 1.20-as szorzókért is többet kell szenvedni. És akkor még nem említettük, hogy egy nappal a mérkőzés előtt még Ronaldo góljára 3.00-ért, míg Messi találatára 2.02-ért fogadhattunk volna (összodds: 6.06). Angolul ez "easy money".

Két gólpassz után már a franciák gólzsákja is betalált

A második játékrész 2-2 cserével indult mindkét (mindhárom) alakulatnál, majd az 53. percben Mbappé újra tálcán kínálta a labdát, ezúttal a befejező pedig Ronaldo korábbi csapattársa, Sergio Ramos volt. 3-2 a párizsiaknak.

A koreai Jang Hyun-Soo úgy gondolta, hogy sokáig nem maradhat így az eredményjelző, ezért az Al Hilal játékosa kiegyenlített, viszont nagyon rövid időn belül a párizsiak büntetőhöz jutottak kezezés miatt, amit Kylian Mbappé értékesített, így a két asszisztja mellé feljegyezhetünk egy gólt is.

A mérkőzés ezen pontjáig tartott a két csillag szereplése is, ugyanis előbb Ronaldót cserélte az Al-Hilal játékosa Matheus Pereira, míg a másik oldalon majdnem az egész csapat kicserélődött, köztük a kapus, viszont ekkor búcsúzott a játéktértől Messi, Neymar és Mbappé is.

A folytatásban már jóval kevesebb esemény történt, viszont gólok szempontjából még nem zárták el a csapot. Előbb a PSG játékosa Ekitike szerezte meg a franciák ötödik találatát, míg a mérkőzés hajrájában Ronaldo aktuális csapattársa Talisca (magyaroknak Talicska) volt eredményes.

Végeredmény: Al Hilal, Al Nassr Sztárok 4 - 5 PSG

  • Helyszín: King Fadh Nemzetközi Stadion (nézőszám: 68 000)
  • Játékvezető: Al Jassim A. (Katar)
  • Gólszerzők: C. Ronaldo (34. büntetőből, 45+6.), Jang Hyun-Soo (56.), Talisca (90+4.), illetve Messi (3.), Marquinhos (43.), S. Ramos (53.), K. Mbappé (60. büntetőből), Ekitike (78.) 

PSG - Al Nassr videós összefoglaló

A mérkőzést, és a pénzt a párizsiak nyerték, mi pedig maradunk az élménnyel, meg a videós beszámolóval amit az alábbiakban nézhettek meg.

Következik Ronaldo debütálása az Al Nassrben

A párizsiak aktuális vendégszereplésükkel közel 10 millió eurót kerestek, és legközelebb január 23-án, hétfőn lépnek újra pályára, amikor is a francia kupában a Pays de Cassel ellen szerepelhetnek. Olyan nagy a különbség a két csapat között, hogy a PSG győzelmére még oddsot sem kínáltak, sőt az Unibetnél fogadhatunk a mérkőzés gólszerzőire, viszont megéri ilyen nyereményszorzókon?

január 23., hétfő

Addig is egy fontos esemény következik, ugyanis vasárnap (január 22.) várható Ronaldo hivatalos debütálása az Al Nassr színeiben. Az ellenfél az Al-Ettifaq lesz, mi pedig ezen mérkőzésre is helyezhetünk el fogadást. Íme egy pár lehetőség:

Szerintetek hogyan fog szerepelni Ronaldo első hivatalos mérkőzésén az Al Nassr színeiben? Érdemes a góljaira fogadni?

január 22., vasárnap

Borítókép: Fotó: Mauromod/Shutterstock