Megkezdődött a címvédő Magnus Carlsen és kihívója, Fabiano Caruana 12 játszmásra tervezett világbajnoki döntője, mely döntetlenek után a hétfői harmadik körrel folytatódik.

Az egymillió dolláros összdíjazású összecsapás pénteken egy maratoni partival indult, ami nagyon jól alakult a háromszoros norvég világbajnok számára. Caruana helyzete reménytelennek tűnt, de a győzelem küszöbén Carlsen megtorpant, és nem tudott élni a lehetőséggel. A döntő előnyt érő minőségáldozatot nem hozta meg, Kaszparov szerint mindez egy rapid parti során nem történt volna meg. Szerinte a döntő súlya miatt hibázott Carlsen.

Így kezdődött a második játszma (első lépés D4)

Hét óráig tartott az első kör, az elhúzódó végjátékban Carlsen nehezen nyugodott meg az elpuskázott lehetőség után. Az utolsó két óra mondhatni felesleges időtöltés volt, hiszen legalább ötven lépéssel korábban is kezet foghattak volna. Ezt köveőten szombaton a második kör három és egynegyed óráig tartott, a norvég nagymester nem igazán tudott irányítani, nem volt esélye a győzelemre. "Nem vagyok elégedett, de jobb így, mint ha kikaptam volna" - mondta Carlsen.

A vasárnapi szünnap után hétfőn folytatódik a küzdelem, amire többféle fogadási lehetőség is van az Uinbet kínálatában. Tehetünk fel pénzt az első lépésre, hogy E4 lesz-e, emellett pedig akár a fehér lépéseinek a számát is megtippelhetjük. Döntetlenre van a legnagyobb esély, de ezt a rizikót ki is iktathatod, hiszen van DNB (Draw No Bet) opció is, mely pénzvisszafizetéssel jár remi esetén.

Sakk-vb finálé - 3. játszma:

  • Caruana nyer  5.25
  • Döntetlen lesz  1.40
  • Carlsen győz  6.00
  • Dupla esély 1X  1.12
  • Fehér lépései 45.5 felett  1.50
  • Első lépés E4 lesz  1.45

A teljes kínálatot az Unibetnél találod, a Sakk menüpont alatt!

Forrás: MTI